"Deze tanks branden en zullen branden", aldus Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov.
Volledig scherm
"Deze tanks branden en zullen branden", aldus Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov. © REUTERS/ AFP

Rusland dreigt westerse tanks voor Oekraïne te doen “branden”

Het Kremlin heeft gezworen de tanks die het westen aan Oekraïne wil leveren, te zullen doen “branden”. Daarnaast ontkent Rusland ook een appartementsgebouw in Oekraïne te hebben aangevallen, waarbij minstens 36 doden zijn gevallen.

33 reacties

  • Hugo hofmans

    1 jaar geleden
    Het oer-instinkt van de mensen komt langs alle kanten boven, maar is spijtig genoeg ook sterk aanwezig in de geest van leiders van Rusland, Oekraïne, de VS en zeker ook bij mevrouw von der Leyen. Waar gaat dit nog eindigen ?
  • eric Lejeune

    1 jaar geleden
    Man man met diene rommel gaan ze zeker die oorlog niet winnen.
  • van leeuwen leroy

    1 jaar geleden
    En heel snel hoop ik dat rusland brand...grote monden al da ze hebben...want hun leger stelt geen ruk voor...nog een wonder dat ze in syrie t voor elkaar kregen... Tijd voor het einde van rusland...platgooien en annexeren.
  • Luc Julien

    1 jaar geleden
    Het zijn ook maar 14 tanks, hé... daarmee gaan de oekraieners de oorlog niet winnen... en dan nog leopards, bradleys, en franse pantsers... dat moet toch een logistieke chaos zijn ?
  • John De roo

    1 jaar geleden
    De Britten zullen wel zo slim zijn om de geleverde tanks ook tactisch te ondersteunen met raketten en drones. In alle andere gevallen zijn de tanks sitting duck s.