Foto: Radio2

Groenendaalcollege in Merksem geëvacueerd na bommelding, maar zoekactie politie heeft niets opgeleverd

In Merksem zijn 1.500 leerlingen van het lager en secundair van het Groenendaalcollege geëvacueerd na een bommelding. De politie doorzocht het gebouw met explosievenhonden, maar vond uiteindelijk niets en besliste om de school opnieuw vrij te geven. 

De bommelding liep deze namiddag binnen. Een hulporganisatie had een chatbericht gekregen "dat er iets zou ontploffen" op de school, en verwittigde de politie. De politie zegt zulke dreigingen altijd ernstig te nemen, zeker als er kinderen betrokken zijn. Ze nam geen risico en besliste om alle 1.500 leerlingen en personeelsleden van het Groenendaalcollege  te laten evacueren. 

Alle kinderen van het lager en secundair werden veilig samengebracht op een sportveld. Oudere leerlingen mochten vroeger naar huis en ouders werden ingelicht. Alle kinderen raakten veilig thuis.

BEKIJK - Er is niets verdachts gevonden in de school:

Videospeler inladen...

In het tweede deel van de namiddag is de politie met explosievenhonden naar binnen gegaan in de vier verschillende gebouwen van de school, om op zoek te gaan naar mogelijke explosieven, zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse lokale politie. "We hebben alle hoekjes en kantjes doorzocht. We hebben de honden ook in vuilnisbakken laten snuffelen, op zoek naar iets dat mogelijk gevaarlijk zou kunnen zijn. Maar uiteindelijk hebben we niets gevonden, en gaan we uit van een melding die niet helemaal accuraat was."

De politie heeft in de loop van de avond de school vrijgegeven. De kinderen kunnen morgen dus gewoon weer naar school. De politie gaat nu op zoek naar degene die het valse bericht heeft geplaatst, al wordt dat niet eenvoudig. "We zoeken uit wie er achter de melding zit en wat de bedoelingen waren."

Meest gelezen