Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden over het supportersgeweld.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden over het supportersgeweld. © Photonews

Supportersgeweld wordt dubbel zo zwaar bestraft door Binnenlandse Zaken: “Maar er bestaat geen mirakeloplossing”

JUPILER PRO LEAGUE1.800 jaar aan stadionverboden. Meer dan 900.000 euro geldboetes. De voetbalcel van Binnenlandse Zaken bestrafte geweld in en rond onze voetbalstadions het voorbije jaar opmerkelijk zwaarder. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Binnenlandse Zaken die onze redactie kon inkijken: “Onze strengere sancties zijn een duidelijk signaal. Wangedrag hoort niet thuis in onze stadions”, reageert minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden.

33 reacties

  • Smet Pascal

    1 jaar geleden
    Als de clubs miljoenen kunnen betalen aan lonen (natuurlijk met nauwelijks belastingen) waarom kunnen ze dan geen eurocent aan ordehandhaving betalen. Stadionverboden, laat me niet lachen. Zelf het krapuul van Den Haag, Ajax, Willem II en PSV dat door iedereen gekend is zit wekelijks in de stadions. Annelies van op de maan heeft gesproken … .
  • luc verriest

    1 jaar geleden
    De goednieuwsshow van 900.000€ boetes voor relschoppers in en rond de voetbaltempels. Misschien ook vermelden hoeveel van die boetes daadwerkelijk geïnd werden. Dat zou een beter zicht geven op die cijfers.
  • Ayse Ozyasar

    1 jaar geleden
    Mevrouw Verlinden stop aub niemand geloofde u nog
  • Gerard Teeuws

    1 jaar geleden
    Voor boeten en innen komen de l7 leden van deze regering onmiddellijk overeen. Maar op handelen en oplossen vinden ze weinig oplossingen.
  • Frank Hageman

    1 jaar geleden
    Hoe u beter bezig met onze veiligheid ipv een paar losgeslagen supporters aan te pakken,opstappen is de boodschap