via REUTERS
Volledig scherm
© via REUTERS

Russen claimen (opnieuw) inname Oost-Oekraïense stad Soledar

De pro-Russische autoriteiten in de Oekraïense provincie Donetsk hebben melding gemaakt van de inname van het mijnstadje Soledar door Russische troepen. Om de streek waar ook Bachmoet ligt, wordt hevig gevochten, onder meer door de Wagner-groep.

9 reacties

  • Jurgen Vermaut

    1 jaar geleden
    Net foto gezien van wagner troepen aan het station ten westen van Soledar. Ze hebben het dus. Na maanden vechten zijn ze dus vijf kilometer verder, ten koste van duizenden dode Russen. WO I toestanden.
  • Christine Laevers

    1 jaar geleden
    Zondag ll. intervieuwde LCI (Franse TV-post) de Oekraiense Minister van Defensie, Oleksiy Reznikov. Ik vertaal vrij : 'De stedelijke gevechten gaan door. Geen van beide partijen controleert het stadje. Zeggen dat het stadje omsingeld en volledig veroverd werd door Wagner en delen van het leger zou niet correct zijn.' (einde) Prigosjin wilt scoren en Soledar is ook belangrijk voor beide partijen vanwege twee toevoersautowegen.
  • Willy Bogaert

    1 jaar geleden
    Steeds het omgekeerde geloven . Als ze ontkennen dat ze burgerdoelwitten vernielen idem . Een Rus mag je nooit geloven ,altijd geweest . Daarom passen ze goed bij de Chinezen
  • Evan De Jongh

    1 jaar geleden
    Als de Russen dit zeggen dan betekent dit dat ze het nog niet hebben. En als die Pro Russische leiders denken dat de "echte" Russen hun iets gaan gunnen gaan ze ook bedrogen uitkomen. Zodra die mannen niet meer nuttig zijn voor de Russen worden ze aan de kant geschoven, of komen ze om bij een aanslag die zogezegd door Oekraïne is gepleegd.
  • stefan crama

    1 jaar geleden
    Fake news en dat van beide kanten.