‘Het melkmeisje’ van Vermeer. 

Tentoonstelling Vermeer in Rijksmuseum langer open vanwege grote belangstelling

Het Rijksmuseum in Amsterdam verruimt de openingstijden van de tentoonstelling Vermeer omdat er veel animo voor is. Een maand voor de opening zijn meer dan 100.000 tickets geboekt voor de expositie, waar 28 schilderijen van de 17e-eeuwse meester worden getoond.

mtm
Bron: BELGA

Vermeer is van 10 februari tot en met 4 juni te zien in het Nederlandse museum. Op donderdag, vrijdag en zaterdag is de sluitingstijd niet zoals op de andere dagen om 18.00 uur, maar om 22.00 uur. Het Rijksmuseum heeft een beperkt aantal tickets beschikbaar gesteld om “bezoekers een zo prettig mogelijke ervaring te geven”. Met de ruimere openingstijden wil het museum alsnog “zo veel mogelijk mensen de gelegenheid bieden Johannes Vermeer te zien”.

In de tentoonstelling zal onder meer het schilderij ‘Meisje met de fluit’ te zien zijn, waar onlangs veel om te doen was. The National Gallery of Art in Washington meldde op basis van eigen onderzoek dat het schilderij niet het werk van Vermeer zelf zou zijn, maar van iemand uit zijn directe omgeving, zoals een leerling. Het Rijksmuseum, dat zelf ook uitgebreid onderzoek doet naar het leven en werk van de kunstenaar, twijfelt er echter niet aan dat het werk wel geschilderd is door Vermeer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer