Radio2

Vader die zijn twee dochters vermoordde in Waardamme opnieuw beschuldigd: nu ook verdacht van moordpoging op schoonvader 

De beschuldigingen tegen de aardappelteler van 44 in Waardamme die zijn beide dochters vermoordde, stapelen zich op. Nadat hij werd beschuldigd van moordpoging op zijn ex-vrouw, wordt hij nu ook verdacht van moordpoging op zijn schoonvader.

Op 16 november bracht de landbouwer in Waardamme zijn dochtertjes van 5 en 8 jaar door verstikking om het leven. Na zijn gruweldaad knipte de veertiger de kabels aan de elektriciteitskast door. 

Het parket zegt dat de man zijn ex-vrouw bij haar thuiskomst wou elektrocuteren. Maar volgens de speurders had de man het ook gemunt op zijn schoonvader, mocht die als eerste in het huis gegaan zijn.

De man ontkent de twee beschuldigingen met klem. Naar eigen zeggen knipte hij de kabels enkel door om de zoektocht naar de kinderen te bemoeilijken. Maar die bewering kwam tijdens de reconstructie op 19 december op losse schroeven te staan. 

De Brugse raadkamer heeft zijn aanhouding vandaag met twee maanden verlengd. De man wordt nog altijd psychiatrisch onderzocht.

BEKIJK - Een reportage uit "Het journaal" van 17 november 2022 over het drama:

Videospeler inladen...

Meest gelezen