Dronken bestuurder crasht met Porsche en vernielt tweede elektriciteitspaal in dezelfde straat

Het voertuig moest getakeld worden. © ptb

Elverdinge -

In de Ieperse deelgemeente Elverdinge knakten maandag in dezelfde straat twee elektriciteitspalen. Eerst door een omgevallen boom, nadien door een gecrashte Porsche. De bestuurder bleek te veel gedronken te hebben en is zijn rijbewijs kwijt. De palen zijn intussen vervangen. Doordat de kabels telkens intact bleven, was nooit sprake van stroompanne.

ptb

Nog geen zes uur nadat een elektriciteitspaal knakte door een omgevallen boom langs de Vlamertingestraat bij het voetbalplein in de bebouwde kom van Elverdinge raakte opnieuw een elektriciteitspaal beschadigd, maar dan enkele honderden meters verder net buiten de dorpskom. Een Porsche Macan reed er richting Vlamertinge, maar raakte rond 21.15 uur van de weg bij een bocht ter hoogte van het kruispunt met de Hospitaalstraat. De wagen belandde tegen een paal en kwam tot stilstand in de gracht.

In de wagen zaten drie inzittenden. Ze liepen lichte verwondingen op en werden overgebracht naar het ziekenhuis. Het voertuig moest getakeld worden. Brandweer Westhoek en netbeheerder Fluvius kwamen ter plaatse voor opruim- en herstelwerken. (Lees verder onder de foto)

Maandagnamiddag knakte een elektriciteitspaal door een omgevallen boom in de bebouwde kom van Elverdinge. © if

“Zoals eerder die dag hebben we de beschadigde paal vervangen”, zegt David Callens, woordvoerder van Fluvius. “De twee incidenten zorgden niet voor stroompannes. De kabels bleven intact.” Uit vaststellingen van politiezone Arro Ieper blijkt dat de bestuurder, een man van 33 jaar uit Ieper, gedronken had. Zijn rijbewijs werd ingetrokken voor vijftien dagen en de man zal zich later moeten verantwoorden voor de politierechter.

Alcoholcontroles

Afgelopen weekend nam politiezone Arro Ieper deel aan een grootschalige verkeersactie in samenwerking met de federale politie en West-Vlaamse politieschool. De controleposten werden opgezet in de onmiddellijke omgeving van de op- en afritten van autosnelweg A19 .

Van de 261 gecontroleerde bestuurders had slechts één bestuurder gedronken, waarop het rijbewijs zes uur werd ingehouden. Dat lijkt weinig, maar de politie blijft sceptisch. “De actie werd nationaal aangekondigd en er waren veel meldingen op sociale media over de locatie van de controleposten. Wellicht hebben heel wat bestuurders de autosnelweg gemeden”, aldus Glenn Verdru, communicatieconsulent van politiezone Arro Ieper.

Er werden wel zes bestuurders betrapt op druggebruik. Bij deze personen werd het rijbewijs ingetrokken voor vijftien dagen. “Dat aantal is zorgwekkend”, vindt Verdru, die benadrukt dat de politie ook op weekdagen controleacties blijft organiseren. “Aangekondigd én niet aangekondigd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen