Chocoladekleinzoon Giovanni Ferrero.
Volledig scherm
PREMIUM
Chocoladekleinzoon Giovanni Ferrero. © AFP

Met een vermogen van 40 miljard de rijkste Italiaan ter wereld, toch woont ‘Nutella’-man Giovanni Ferrero in België: “Immer discreet en praktisch nooit te spotten in het straatbeeld”

En of Giovanni Ferrero een mooie surprise in zijn Kinderei vond. Met een zichzelf toegekend dividend van 765 miljoen euro - ondanks de salmonellabesmetting vorig jaar in de Ferrero-fabriek van Aarlen - is de resterende telg van het befaamde chocoladegeslacht alleen nog maar rijker geworden. Wat weinigen weten is dat de rijkste Italiaan ter wereld al van kinds af... in België woont. Waar dan precies? Hoe laat hij zijn geld rollen? En welke typisch Belgische lekkernijen nam hij nog onder zijn vleugel?

16 reacties

  • ralph ernst

    1 jaar geleden
    Om in Frankrijk te leven ben je beter arm dan rijk ! Ik woon er en weet er alles van !
  • Toni Van Belle

    1 jaar geleden
    Als Belgen kunnen we alleen maar blij zijn met zoiets. Hij betaald tenslotte 30% belasting op dit dividend. Maw goed voor iedereen. En laten we eerlijk zijn buiten de bureaucratie en hoge belastingdruk leven we in een TOP land.
  • Alain Hermans

    1 jaar geleden
    Prachtig u moet het maar doen , aan alle jaloerse mensen war houd u tegen om hetzelfde te doen ?
  • wim rooyakkers

    1 jaar geleden
    Als hij met pensioen gaat, moet hij zorgen dat hij weg is uit België, want dan wordt zijn pensioen net zoals dat van mij als arbeider ook belast met 45%.
  • peeters jos

    1 jaar geleden
    België is een goed land voor de rijken: geen vermogenstaks en goede fiscaliteit voor bedrijven en ondernemers. Het goede is dat deze man kennis en jobs naar dit land brengt en ook de lokale economie steunt. Wees welkom en breng je vrienden ook mee