Voorlopig geen nieuwe editie van HEAR HEAR-festival in Hasselt: "Opkomst viel tegen"

Er komt voorlopig geen vervolg op het indie-festival HEAR HEAR. Dat werd afgelopen zomer voor het eerst georganiseerd op de Pukkelpopweide in Hasselt. "De bezoekers waren enthousiast, maar dat is niet voldoende", zegt woordvoerder Frederik Luyten. 

HEAR HEAR werd afgelopen zomer voor de eerste keer georganiseerd. Het was een dagfestival, in de aanloop naar Pukkelpop met groepen als Editors en Balthazar. Het festival mikte op een publiek van dertigers, veertigers en vijftigers.

Maar komende zomer zal het festival niet opnieuw georganiseerd worden. Ondanks de enthousiaste reacties van het publiek, was er te weinig opkomst. En dat is nodig om een festival rendabel te houden. De eerste editie lokte om en bij de 12.000 bezoekers, terwijl er op het terrein eigenlijk plaats is voor dubbel zo veel volk. 

Volgend jaar opnieuw bekijken

"Dat HEAR HEAR erg positief werd onthaald door de aanwezige festivalgangers bleek uit de talrijke reacties die we tijdens en ook na het festival kregen", zegt Frederik Luyten. "Helaas is dat in deze tijden niet altijd voldoende en moeten we als organisatie keuzes durven maken. In 2023 zetten we voluit in op een ijzersterke Pukkelpopeditie en blijft HEAR HEAR even in de koelkast. Volgend jaar bekijken we dit graag opnieuw."

Meest gelezen