Plassen onder druk kan hij ook al: Novak Djokovic negeert umpire, maar keert als bij wonder op tijd terug uit catacomben

Novak Djokovic (ATP 5) maakte geen fout in de eerste ronde van de Australian Open. De 35-jarige Serviër rekende in de Rod Laver Arena na twee uur spelen in drie sets af met de Spanjaard Roberto Carballes Baena (ATP 75). In de eerste set zorgde Djokovic wel voor een oponthoud. Hij wilde naar het toilet, maar kreeg daar geen toestemming voor van de umpire. Daarop trok hij op eigen houtje naar het toilet. “Ik roep ‘tijd’ in 15 seconden”, klonk het. Djokovic kwam uiteindelijk snel genoeg terug het veld op en vermeed zo een straf.

Vincent Van Genechten

De beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de tweede ronde treft Djokovic de winnaar van het duel tussen de Fransman Hugo Dellien (ATP 131) en de Boliviaan Enzo Couacaud (ATP 191). Zij spelen woensdag pas hun eerste ronde.

Djokovic is met negen eindzeges de recordhouder op de Australian Open. Vorig jaar kon hij niet deelnemen omdat zijn visum was ingetrokken door de Australische minister van Immigratie vanwege zijn weigering om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. De Serviër zat enkele dagen opgesloten in een quarantainehotel en werd uiteindelijk het land uitgezet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer