De teleurstelling bij Breein Tyree. ©  Basketball Champions League

Oostende verlaat met opgeheven hoofd de Champions League na razend spannend duel met Turkse Bahcesehir

In Istanbul slaagde Oostende erin de vroege achterstand van vijftien punten uit te gommen. Meer zelfs, de Zeekapiteins leidden diep in het vierde kwart met elf eenheden maar er volgde toch een verlenging. Daarin haalde Bahcesehir Koleji het met 87-81. De Turken kropen door het oog van de naald.

Peter Rossel

Na 1’45” scoorde Bleijenbergh de eerste Oostendse punten: 2-2. Twee driepunters van Barcello hielden Filou na 10-2 in de wedstrijd: 13-8. Ook Thurman driepunterde maar na balverlies van Van der Vuurst verscheen de tienpuntenkloof op het bord: 22-12. Smith had al elf punten aangetekend.

De thuisploeg beukte vroeg in het tweede kwart naar een verschil van vijftien eenheden tot 28-13. Stap per stap kroop Oostende weer in het spoor ban de Turken. Na een time-oyt van Bahcesehir aan 28-18 vlamde van der Vuurst drie bommen binnen. Dat leidde tot een hoopgevende 35-29-rustscore. Oostende scoorde toen 7 op 16 driepunters. Een viertal andere afstandskorven dansten nog uit de korf.

Op assist van Tyree, die pas zijn derde fout gehoord had, driepunterde Bleijenbergh naar 35-32. Bleijenbergh tekende aan 37-36 de aansluitingstreffer aan. Iets later maakte Thurman kans op de eerste Oostendse voorsprong van de avond maar de bal landde slecht. Dat gebeurde wel na 24”28” toen Gillet driepunterde: 39-41. Time-out voor de Turken. Filou telde wel al vier teamfouten in dat kwart. Bahcesehir antwoordde met een 7-0: tijd voor een Oostendse time-out aan 46-41.Een Gillet-bom leidde naar 46-44. Daarna blokte Boutsiele tweemaal Bratanovic af. Vlak voor het halfuur vlamde Tyree een bom voorbij Boutsiele waarmee de score perfect in evenwicht (47-47) kwam. Twijfel sloop in de Turkse rangen.

Negen minuten voorsprong

Twee bommen van Bleijenbergh en een paar leuke korven van Tyree stuwden Oostende naar 51-57. Ook Thurman knalde een driepunter: 54-60. Het vertrouwen groeide bij de West-Vlamingen. Tyree schudde zelfs een geniale bom uit zijn mouw waardoor de kloof toenam tot elf eenheden: 56-67. Boutsiele en Smith leidden de achtervolging in waarin Tyree, Bratanovic en Buysschaert maar ook Boutsiele hun vierde fout hoorden. Arslan vlamde een paar bommen tot 75-75. Tevergeefs trachtten Thurman en Gillet de verlenging te vermijden. Oostende had negen minuten in het vierde kwart een voorsprong vastgehouden.

In die overtime sprintte Bahcesehir meteen naar 83-75. Bleijenbergh en Tyree naderden nog tot 83-81 op 37 seconden van het einde. Boutsiele en Arslan hielpen de Turken echter door het oog van de naald kruipen: 87-81. Met opgeheven hoofd verlaten de Zeekapiteins de Champions League.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer