Jitske Van de Veire (29) onderging ooglidcorrectie nadat ze 20-tal kilo afviel: “Kreeg er hoofdpijn van”

Dat Jitske Van de Veire (29) vorige week een ooglidcorrectie onderging, wisten haar volgers op sociale media al. Dinsdagavond lichtte ze die beslissing in het showbizzmagazine ‘Play café’ toe aan presentatoren Viktor Verhulst en Matthias Vandenbulcke. “Ik ben een kilo of twintig afgevallen, waardoor mijn ooglid erg is beginnen te hangen.”

Wout Desmytere

Van de Veire verscheen nog op het scherm met pleisters rond haar ogen. “Komende donderdag gaan mijn draadjes eruit, dan zou het er ietsje beter moeten uitzien. Het afgelopen anderhalf jaar ben ik een kilo of twintig afgevallen, waardoor mijn ooglid erg is beginnen hangen. Mijn mama heeft dat ook een beetje. Ik begon daar hoofdpijn van te krijgen, vooral tijdens het knippen (Van de Veire heeft een kapperszaak, red.). En ik ga eerlijk zijn, esthetisch gezien vond ik dat nu ook niet het mooiste bij mezelf. Ik ben gestopt met make-up dragen, en dan nog eens een hangend ooglid. Het moet wat fris blijven, ook voor mezelf.”

Presentator Vandenbulcke vond het “cool dat Van de Veire taboes wilde doorbreken” door zo’n ingreep al op haar jonge leeftijd te laten doen. Om alles wat beter te kaderen, zat ook aangezichtschirurg Lauri Wauters in de studio. “Genetica bepaalt hoe je oogleden eruitzien”, vertelde ze. “Bij sommige mensen hangen die wat meer, dat noemen we een hooded eye. Ik ben naar foto’s van Jitske gaan zoeken, en je ziet dat ze die inderdaad van nature had.”

Zakkende wenkbrauwen

Op de vraag of je oogleden echt kunnen gaan hangen door te vermageren, antwoordde ze dat het ietsje complexer lag. “Als je heel snel veel vermagert, verlies je vet. En je verliest vooral vet aan je slapen en rond je jukbeenderen. De steun van je wenkbrauw gaat daardoor weg en je wenkbrauwen zakken. Optisch gaat het lijken alsof je oogleden langer zijn geworden, maar dat doen ze niet. Het is eigenlijk de wenkbrauw die zakt.”

Wie nadenkt over een dergelijke ingreep, mag zich aan een kostenplaatje van tussen de 1500 euro en de 5500 euro verwachten. “Al hangt het er van af wat mensen juist willen en wat er juist nodig is.” Op de vraag van zijn collega of vader Gert Verhulst ook dergelijk bedrag had neergeteld voor zijn ooglidcorrectie, antwoorde Viktor dat hij het niet wist.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER