HLN
Volledig scherm
PREMIUM
HLN © HLN


ONZE OPINIE. “Kinderbijslag! De stoplap voor alle problemen met jongeren die we op geen andere manier opgelost krijgen”

“Kinderbijslag blijkt de stoplap voor elk probleem met jongeren”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “In deze aflevering: voor kleuters die niet slagen voor de Nederlandse taaltest en hun hardleerse ouders. Taalachterstand detecteren bij kleuters was een uitstekend initiatief van de Vlaamse regering en Ben Weyts. Maar hoe wil Ben Weyts die ouders in godsnaam controleren? Gaat hij kijken wat er op televisie speelt thuis? Noem het gerust een afleidingsmanoeuvre van een politicus in zwaar weer.”

47 reacties

  • Charles Leunens

    1 jaar geleden
    De Oplossing, schaf gewoon het kindergeld af. Met alle respect, maar wie kinderen wil, moet er voor zorgen ze deftig op te voeden met eigen financiéle middelen en niet met die van de Belasting betaler. Wat Kinderarmoede betreft daar zijn de Ouders mee verantwoordelijk. Zet 1 kind op de wereld in functie van jullie budget, in plaats van 2 of meer kinderen, als U budget niet meer dan 1 toelaat.
  • Jacques Hommé

    1 jaar geleden
    Als de overheid zorgt voor een menswaardig bestaan voor allen, is kindergeld niet nodig. Wanneer kindergeld gebruikt wordt voor andere zaken, dan moet het zijn dat hun menswaardig bestaan in het gedrang komt. Men spreekt over kinderarmoede, waarom daar niet beginnen? 20 jaar geleden, deden we het goed. Toen, in Gent, een integratiecentrum, een plaats waar anderstalige kleuters, kinderen, jongeren, activiteiten kregen, en hun huiswerk maakten, in het Nederlands. Het beleid maakte andere keuzes.
  • Nalia Nadsi

    1 jaar geleden
    Het valt me op dat de burger snel de schuld krijgt en degene is de gestraft wordt. Ik als Nederland kan alleen zeggen dat jullie systeem bizar is. Elke ouder moet een taaltest afleggen om aan te tonen dat de taalvaardig genoeg zijn voor ze hun kinderen in NL school kunnen inschrijven. Ik merk niks van de NL vaardigheid 70% van de kinderen spreekt geen NL, deze achterstand heeft invloed op de kwaliteit van de lessen voor mijn kinderen. En dan mag iedereen zijn eigen taal spreken?!!
  • Ives Ameel

    1 jaar geleden
    Volledig mee akkoord slechts zo integreer je in een land, zo werkt een democratie.
  • Karel Van Beeck

    1 jaar geleden
    Dat anderstaligen hier het Nederlands ook thuis zouden moeten oefenen en spreken is nodig. Hierin hebben Weyts en Jambon gelijk. En ik ben geen nva-fan.