Energieminister Tinne Van der Straeten (Groen) en premier De Croo (Open Vld) in de Kamer
Volledig scherm
PREMIUM
Energieminister Tinne Van der Straeten (Groen) en premier De Croo (Open Vld) in de Kamer © Photo News

De energieprijzen dalen fors: wat met de energiekorting, het sociaal tarief en de verlaagde btw?

De energieprijzen zijn fors gedaald. Maar wat betekent dat voor alle steunmaatregelen die de regering heeft afgekondigd? Krijgt u in maart nog altijd uw beloofde energiekorting van 196 euro? Blijft de btw in april nog op 6% of gaat hij weer omhoog? En wat met iedereen die vandaag het sociaal tarief krijgt?

103 reacties

  • Maxim Van goethem

    1 jaar geleden
    "Bovendien zou het niet goed vallen als de federale regering beloofde steun nog terugdraait - al zou het de bloedrode begroting wel ten goede komen." , Bizar... Met beloofde steun aan investeringen opeens terug te draaien heeft het Vlaams Parlement nochtans geen moeite
  • Ives Ameel

    1 jaar geleden
    Inderdaad ik moet bijna niet bijleggen op de eindfactuur en voor gas krijg ik geld terug en wat doet de leverancier die zou met mijn totaal jaarbedrag per drie maand als voorschot willen om dan op het laatste van het jaar mij na veel gezever en advocaten mijn teveel terug te storten,denk dat hij luidop kan dromen. Ooit eens maanden gezeverd om 950€ terug te krijgen en hun truc ze zijn onbereikbaar en muziekjes zoveel je wilt mail kennen ze niet aangetekend schrijven kennen ze niet.
  • Anoniem

    1 jaar geleden
    Dominiek Catry, de juiste mensen? Miljonairs die zich laten adviseren door een creatieve boekhouder, krijgen ook energiesteun. Hun vermogen is veilig ondergebracht in een vennootschap op papier hebben ze een min. inkomen en de kassa rinkelt, dat is de realiteit.
  • Dominiek Catry

    1 jaar geleden
    In ieder geval zijn de steunmaatregelen voor de maanden januari, februari en maart verschenen in het staatsblad ( eind december ) De steunmaatregelen kennen enkele voorwaarden , maar de meesten onder ons zal wel aan de voorwaarden voldoen . Van de Vlaamse regering kunnen we dit helaas als gepensioneerde niet zeggen . Neen voor onze groep mensen is het Nada, nul komma nul . Echt het schaamrood voorbij na jarenlange bijdragen in de sociale zekerheid .
  • Kato De Cock

    1 jaar geleden
    De prijzen dalen wel, maar zijn nog steeds erg hoog. De extra steun van de overheid blijft welkom. Bovendien zorgen dalende prijzen voor hogere bedrijfswinsten en lagere energieuitgaven voor de overheid, dat deze lagere prijzen een zekere terugverdieneffect hebben. Voor bedrijven wordt loonindexering getemperd.