Sammy Mahdi in 'het Huis' over racisme in Brusselse jeugdploeg waar hij als kind voetbalde.
Volledig scherm
PREMIUM
Sammy Mahdi in 'het Huis' over racisme in Brusselse jeugdploeg waar hij als kind voetbalde. © VRT

Na de getuigenis van Sammy Mahdi in ‘Het Huis’: voetbalbond krijgt elke maand 2 racismeklachten tegen trainer, bestuurslid of scheidsrechter

“Hij riep voortdurend ‘makak’ of ‘kruip in je boom’.” CD&V-voorzitter Sammy Mahdi getuigde maandag in ‘Het Huis’ en eerder ook al in HLN hoe hij en zijn ploegmaats van kleur als jongetjes van 12 uitgescholden werden door de coördinator van de eigen voetbalploeg. Het leek een verhaal van lang geleden, maar twintig jaar later bezondigen coaches, bestuursleden en scheidsrechters in ons land zich nog altijd aan racisme. Vorig seizoen ontving de voetbalbond 22 klachten tegen leden met een verantwoordelijke functie.

6 reacties

  • Guy Bekaert

    1 jaar geleden
    JA was gewoon top televisie Sammy is een topgast . Hoewel ik nog nooit voor de tseven Ben geweest vind ik hem een politiekers met het hart op de juiste plaats.
  • Gerry Cle

    1 jaar geleden
    Iemand die racistische scheldwoorden gebruikt tegen kinderen hoort niet thuis in Vlaanderen en zeker niet in de entourage van een jeugdploeg.
  • Yaya Canango

    1 jaar geleden
    Top gast!!!
  • Philippe Corthout

    1 jaar geleden
    Fijne aflevering en persoon. Interessante inkijk.
  • jean-pierre Vermyle

    1 jaar geleden
    Vond deze uitzending gewoon schitterend.heb ze zelfs al 2x bekeken.gelukkig zijn de tijden veranderd,maar er zullen altijd mensen zijn die iets tegen kleuren hebben.anderzijds leert het de jonge gasten incasseren,en maakt hen harder.