Guido Dumarey haalt 40 miljoen euro aan Europese kredieten binnen voor ontwikkeling waterstofauto

De groep Punch van Guido Dumarey, de bekende West-Vlaamse entrepreneur in de automobielindustrie, krijgt een lening van 40 miljoen euro voor de ontwikkeling van de aandrijvingen voor voertuigen op waterstof.

Waarom is dit belangrijk?

Velen hebben de waterstofauto, die commercieel nauwelijks van de grond komt, al afgeschreven. Maar Dumarey ziet mogelijkheden, vooral in het segment van bestel- en vrachtwagens.

Wat? Een waterstofauto is een elektrische auto die waterstof (H2) gebruikt als energiedrager. De enige uitstoot is waterdamp. Er is veel discussie over dat type voertuigen. Volgens de voorstanders is waterstof de ideale energiedrager, zeker voor lange afstanden. De critici, waaronder Tesla-baas Elon Musk, noemen de opslag van energie in waterstof een onnodige omweg.

Het nieuws: De Europese Investeringsbank (EIB), waar CD&V-politicus Kris Peeters een van de vice-presidenten is, kent de gro

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer