Concertzaal Het Depot in Leuven krijgt nieuwe nachtclub voor 500 feestvierders: "De nood bij de mensen is hoog"

Concertzaal Het Depot in Leuven breidt uit en krijgt er een nachtclub bij. De club komt in het huidige gebouw van Domo Meubelen in de Bondgenotenlaan, dat aanleunt tegen de concertzaal. Er moet capaciteit zijn voor 500 feestvierders. Naast de club komt er ook een tweede zaal voor congressen of lezingen in het gebouw. 

Opnieuw witte rook voor het Leuvense nachtleven, want na de aankondiging van een nieuwe nachtclub aan de oude stelplaats van De Lijn, komt er nu ook een nieuwe club in het centrum van Leuven. De laatste Leuvense nachtclub "Silo" aan de Vaartkom verdween in 2011. "Er is al jaren geen écht nacht- of clubleven meer", zegt de eigenaar van Het Depot, Mike Naert. "Je hebt wel cafés en dansbars op de Oude Markt, maar dat is niet hetzelfde. De vraag naar een nachtclub in Leuven is daarom erg groot"

Het Depot organiseerde de afgelopen jaren al dance-avonden in zijn eigen concertzaal en in die van de Manhattan-studio. "Dat was telkens een schot in de roos", zegt Naert. "Uit die reactie zien we ook dat er genoeg mensen geïnteresseerd zijn." Het muziekcentrum experimenteert al een tijdje met andere muziekstijlen. "Naast bands met gitaren, zangers en drumstellen, willen we ook vaker dj's op een podium zetten. Alleen is onze concertzaal daar niet echt geschikt voor. We zijn blij dat dat met deze nieuwe club wel kan."

5 miljoen

In september vorig jaar besliste de stad Leuven om het gebouw van Domo Meubelen in de Bondgenotenlaan aan te kopen. De stad heeft nu een samenwerkings- en een erfpachtovereenkomst van 35 jaar afgesloten met Het Depot voor de invulling, de uitbating en de verbouwing van het pand. De verbouwing wordt bekostigd door Het Depot en zal 5 miljoen euro kosten. 

De nieuwe nachtclub komt er in het gebouw van Domo Meubelen op de Bondgenotenlaan.
Stad Leuven

"Het Depot kan voor lange tijd activiteiten organiseren, en de stad wordt eigenaar van een compleet gerenoveerd pand", vertelt schepen van Cultuur Bert Cornillie (Vooruit). "Het Depot heeft zich bovendien geëngageerd om samen te werken met de brede Leuvense muziekscene en waar mogelijk in te spelen op de culturele ruimtenoden in onze stad. Het is de bedoeling dat Het Depot het totaalcomplex van het huidige Depotgebouw en het pand van Domo uitbouwt tot een eigentijdse en bruisende locatie en een nieuwe trekpleister voor de Leuvense regio en Vlaanderen."

Het gaat iets worden wat laat opengaat, en tot laat openblijft

Mike Naert, eigenaar Het Depot

De nieuwe club op de Bondgenotenlaan moet 500 feestvierders kunnen verwelkomen. "Het gaat iets worden wat laat opengaat, en tot laat openblijft", zegt Naert. "Het is ook de bedoeling dat de club wekelijks open zal zijn, van donderdag tot en met zaterdag." 

Naast de nieuwe club komt er ook nog een tweede zaal. Die kan gebruikt worden voor congressen of zittende voorstellingen voor ongeveer 200 mensen. Bijkomend komen er ook nog atelierruimten voor muzikanten. De concertzaal van Het Depot blijft onveranderd. De bouw zou binnen twee jaar van start gaan. 

Meest gelezen