Acteur Mark Ruffalo en Disney-erfgename Abigail Disney behoren tot de superrijken die overheden wereldwijd oproepen de rijken meer te belasten.
Volledig scherm
Acteur Mark Ruffalo en Disney-erfgename Abigail Disney behoren tot de superrijken die overheden wereldwijd oproepen de rijken meer te belasten. © AP

Miljonairs smeken om rijkentaks: “Belast ons nu. Voor de mens, de democratie en de planeet”

Ultrarijken die smeken meer belast te worden, het gebeurt niet elke dag. Meer dan 200 leden van de superrijke elite roepen overheden in de hele wereld op om “ons, de ultrarijken, nu te belasten”. Zo willen de multimiljonairs extreme ongelijkheid aanpakken en miljarden mensen helpen die worstelen met de kosten van hun levensonderhoud.

89 reacties

  • Katia Mistianes

    1 jaar geleden
    Giften doen en schenkingen aan het goede doel, dat doen miljonairs elke dag, met miljoenen. Maar dat valt niet op, en iedereen vindt het gewoon en normaal dat miljonairs dat doen (geeuw). Echter, belastingen betalen, zoals iedereen, ten voordele van de economie van het eigen land, dàt is wat miljonairs vragen. Maar overheden houden dat tegen. Misschien omdat er dan geen begrotings-conclaven meer nodig zijn en omdat regeringen dan niet meer de enige weldoeners zijn?
  • Lisette Theunis

    1 jaar geleden
    Dat ze maar eerst beginnen met al hun belastingontwijking en witwassen te stoppen, en normale belastingen betalen, zoals iedereen dat doet. Dat zou al een hele grote stap in de goede richting zijn. Maar ik vrees dat niemand van die rijkste filantropen in Davos, die onze toppolitici in de e.u. zo goed verwennen, daar enigszins zin in zouden hebben.
  • Herbert Roelandt

    1 jaar geleden
    Dat ze beginnen met hun spookfirmas op de Kaaiman eilanden op te doeken en op alles gewoon hun belasting betalen, meer dan 50 percent zoals wij, dat zou al een goed begin zijn
  • Coen Geurts

    1 jaar geleden
    Het probleem is dat de politiekers dan ook in hun eigen vel moeten snijden; en dat doen zie niet.
  • jan geens

    1 jaar geleden
    Wat een opsmuk oefening . Idd een paar miljoen overhouden en de rest gewoon weggeven . Kun je het bovendien nog in de volgens jouw nuttige projecten steken . Wat let je dan ? Niks !