Poetin legt bloemen op een herdenkingsbegraafplaats van de Tweede Wereldoorlog in Sint-Petersburg.
Volledig scherm
Poetin legt bloemen op een herdenkingsbegraafplaats van de Tweede Wereldoorlog in Sint-Petersburg. © via REUTERS

Zelfzekere Poetin: “Russen maken net zo veel raketten als alle andere landen samen. De overwinning is van ons”

Vladimir Poetin heeft woensdag verklaard dat hij geen enkele twijfel heeft over een Russische overwinning in Oekraïne, hoewel de strijd al bijna een jaar aan de gang is en heel wat militairen sneuvelden. De Russen maken net zo veel raketten als alle andere landen op de wereld samen, beweert de Russische president. Hij toont zich dan ook zelfverzekerd. “De overwinning is gegarandeerd, daar heb ik geen enkele twijfel over”, zei hij tijdens een bezoek aan een wapenfabriek in zijn geboorteplaats Sint-Petersburg.

24 reacties

  • Georges Pelgrims

    1 jaar geleden
    Ik twijfel allang aant westen wat gaan we doen als poetin echt kernwapens gaat gebruiken.hij is op dit moment de enige die ons Europeanen zwaar kan raken.
  • yvo mast

    1 jaar geleden
    Hij staat bij zijn eigen graf
  • wim CLAES

    1 jaar geleden
    Zijn militair industriële complex draait op volle toeren. Misschien niet de modernste brol, maar men vergeet dat de Rusland in de top 10 wapenproducten staat en levert aan meer dan 100 derde wereldlanden.als hij deze productie nu voor zichzelf gebruikt ipv uitvoert, en dan nog wat bijkoopt bij de vriendjes kan hij nog lang bezig blijven.
  • bart deleye

    1 jaar geleden
    het westen heeft alles ENORM onderschat...en steken zichzelf in de problemen i p v de Russen
  • Filip Vanlaeken

    1 jaar geleden
    De meeste russen merken niet eens dat het oorlog is, zo slap zijn onze sancties. Ze blijven ook massaal Putin steunen. We mogen in deze dus best wel sancties treffen die ook de gewone bevolking raken. Geen enkele export meer naar Rusland. Alle russen de EU uitzetten. Landen aanpakken die wel nog handelen met en vliegen op Rusland.