De Russische president Vladimir Poetin.
Volledig scherm
De Russische president Vladimir Poetin. © AP

NAVO: “Poetin bereidt zich voor op een lange oorlog”

De NAVO denkt niet dat het einde van de Russische aanvallen in Oekraïne in zicht is. “Poetin bereidt een lange oorlog voor”, klinkt het bij adjunct-secretaris-generaal Mircea Geoană aan het begin van een tweedaagse bijeenkomst van de verdragsorganisatie.

12 reacties

  • Denis Stock

    1 jaar geleden
    Na bijna 1 jaar oorlog, is dat een goede analyse vzn deze expert en het ziet er niet naar uit dat het morgen al voorbij is.
  • Danny Riemis

    1 jaar geleden
    Zou de nato is niet beginnen met Oekraïne te helpen aan het front ipv lijdzaam toe te zien
  • Gino Denil

    1 jaar geleden
    Inderdaad. Bij gebrek aan redelijkheid aan hun kan. Onderhandelen doet men niet door te eisen dat de eigen wensen bij voorbaat ingewilligd worden.
  • Christine Laevers

    1 jaar geleden
    Poetin bereidt het Russisch volk voor op een lange oorlog : oorlogseconomie, opfokken van vaderlandsliefde, uitpakken met dit en met dat 'enorm' wapen. Goed dat het westen dat weet. Het westen heeft de keuze om die Russische kalender te volgen of er korte metten mee te maken. Dat wilt niet zeggen dat Rusland aangevallen moet worden. Er zijn nog vele andere mogelijkheden.
  • Jozef Van Vaerenbergh

    1 jaar geleden
    De Korea oorlog duurde 3 jaar en de oorlog in Vietnam zelfs 20 jaar. Beiden gestopt door het tekenen van een overeenkomst zonder winnaar. Resultaat was de verdeling in noord en zuid Korea en van noord en zuid Vietnam. Krijgen we na x aantal jaren oorlog een oost en west Oekraïne ?