©AndriesXmedia

Niels uit Zottegem is Mister Tattoo Benelux: “eindelijk eens een gewone gast”

Niels Middernacht uit Leeuwergem, deelgemeente van Zottegem, is verkozen tot Mister Tattoo Benelux. De 33-jarige man heeft zowat 70 tatoeages op zijn lichaam, al vindt hij het moeilijk om ze exact te tellen. Hij is blij dat deze keer geen fitness- of fotomodelachtig type heeft gewonnen, maar een normaal uitziende man. Behalve de eer, levert het hem ook een reisje op naar Miami.

Niels Middernacht uit Leeuwergem had zich eerder al ingeschreven voor tattoo-wedstrijden, maar raakte nooit door de selectie. “Ik wou meedoen omdat ik zag dat er altijd fitnessmodellen winnen. Ik wou deelnemen als gewone gast, om te bewijzen dat ook normaal uitziende mensen deze wedstrijd kunnen winnen.” 

Over het aantal tatoeages op zijn lichaam is hij niet zeker: “Ik heb ze vorig jaar ’s geteld en toen zat ik al over de 60, nu wellicht over de 70. Het probleem is dat ze in en door elkaar lopen.”

©AndriesXmedia

Op zijn achttiende liet hij zijn eerste tattoo zetten. “Ik heb er bewust tot dan mee gewacht, om thuis geen problemen te hebben”, vertelt Niels. “Mijn moeder hoopte na iedere tatoeage dat het de laatste zou zijn, maar dat is anders uitgedraaid.”

Hiphop en Club Brugge

Niels Middernacht is grote fan van hiphopmuziek. “De meeste tattoos zijn daarop geïnspireerd, omdat dat heel belangrijk is in mijn leven”, zegt hij. “Op mijn buik en borst zie je bijvoorbeeld mijn artiestennaam ‘Midnight’, een klok die twaalf uur aanwijst en een oude beatbox, een bekend voorwerp uit de hiphopcultuur. Mijn rechterarm staat vol verwijzingen naar de Amerikaanse rapper Tupac en de tatoeages op mijn rug zijn bijna allemaal een eerbetoon aan de Amerikaans rapper Eminem.”

Niels is ook supporter van Club Brugge: “Daarvoor heb ik mijn rechterbeen voorbehouden. Met bijvoorbeeld tatoeages van Timmy Simons en Francois Sterchele.”

Volgende week krijgt Niels zijn onderscheiding als Mister Tattoo Benelux 2023. “Dat lint wordt dan het definitieve bewijs zijn dat ik eindelijk eens iets gewonnen heb”, lacht hij. Er volgt ook nog een fotoshoot samen met Miss Tattoo Benelux en als hoofdprijs krijgt hij een reis naar Miami aangeboden.

©AndriesXmedia

Meest gelezen