Stijn Quaghebeur

Wandelaar met hond beschadigt tientallen meters van pas aangelegd wegdek in Dilbeek

In Dilbeek is het pas gegoten betonnen wegdek van de Neerstraat beschadigd, vermoedelijk door een wandelaar met een hond. Over een afstand van tientallen meters zijn in het beton afdrukken van laarzen en hondenpoten te zien. De kans bestaat dat het wegdek helemaal opnieuw moet worden aangelegd.

Schepen van openbare werken Stijn Quaghebeur (N-VA) van Dilbeek is not amused: in de Neerstraat is iemand afgelopen nacht met zijn of haar hond over het pas gegoten betonnen wegdek gestapt. Resultaat: voet- en pootafdrukken over een afstand van enkele tientallen meters. De schepen begrijpt niet hoe dit kan. "Dit is duidelijk met opzet gebeurd. Er deden zich een tijdje geleden gelijkaardige feiten voor in de Bruine-Lieveheerstraat. Maar die persoon is daar snel op zijn stappen teruggekeerd. Dat is hier duidelijk niet het geval. Zeer betreurenswaardig", vindt Quaghebeur. 

Barricade

De aannemer had nochtans zijn voorzorgen genomen. "De werf was extra gebarricadeerd, maar toch vond iemand het nodig om over het hekken te klimmen", licht de schepen toe. De gevolgen zijn zwaar. "De aannemer moet de schade nog evalueren, maar in het slechtste geval moet hij alles opbreken en nieuw beton gieten. Hij is daarvoor verzekerd, maar zulke feiten drijven de kosten natuurlijk op. Wegen aanleggen is nu al een derde duurder dan vroeger. Dat zijn allemaal extra kosten voor onze inwoners."

Bewaking

Als het moet, zal de werf volgende keer fysiek bewaakt worden, kondigt Quaghebeur aan. "De aannemer zal dan aan het begin en het einde van de werfzone een bewaker moeten plaatsen, en dat ongeveer 20 uur lang. Ook dat heeft zijn prijs natuurlijk, maar als het moet, dan moet het maar zo", besluit de schepen.

Meest gelezen