foto: Radio 2

Provincie Limburg gaat voor het eerst bieden op online openbare verkoop: "Om grond in Slangbeekvallei in Zonhoven te kopen"

De Provincie Limburg gaat voor het eerst via een online openbare verkoop gronden proberen te kopen. Het gaat om een perceel in de Slangbeekvallei in Zonhoven. Samen met de Vlaamse Landmaatschappij wil de provincie daar een goede natuurverbinding aanleggen.

De ontwikkeling van de Slangbeekvallei is een onderdeel van het grote landinrichtingsproject in de Wijers.Ā Samen met de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) wil de provincie er goede natuurverbindingen aanleggen voor de boomkikker en de knoflookpad, tussen de Slangbeek en Roosterbeek in Hasselt, Kiewit en Zonhoven.. "Er komen poelen en de waterhuishouding van de Slangbeek wordt aangepakt, zodat regenwater in de toekomst minder snel afgevoerd zal worden", legt gedeputeerde vanĀ Milieu en Natuur Bert Lambrechts (N-VA) uit. "En in het gebied zullen ook wandelpaden aangelegd worden."Ā 

De provincie gaat nu extra gronden aankopen in de Slangbeekvallei in Zonhoven. Een deel daarvan kan de provincie gewoon aankopen. Maar een aanpalend perceel wordt via een online openbare verkoop verkocht. Op de provincieraad is vanavond vastgelegd hoeveel de provincie maximaal mag bieden. "Om te vermijden dat de provincie te veel zou betalen, is dit bedrag bepaald in een besloten zitting waarop geen publiek aanwezig mag zijn en de raadsleden moeten dat bedrag geheimhouden", klinkt het.

Meest gelezen