Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Amerikaanse oud-president Trump vraagt officieel om opnieuw op Facebook te mogen

Donald Trump heeft officieel gevraagd om te mogen terugkeren op Facebook. Dat heeft zijn campagneteam bekendgemaakt. "Je mag een presidentskandidaat niet monddood maken."Ā De advocaat van de voormalige Amerikaanse president heeft een brief gestuurd naar Mark Zuckerberg, de oprichter van het platform. Daarin vraagt hij een vergadering om de snelle terugkeer van Trump op het sociale netwerk te bespreken.

"Wij geloven dat de schorsing van het Facebookaccount van president Trump het publieke debat radicaal heeft verstoord en beperkt", betoogt Scott Gast in de brief, die dateert van gisteren.

De voormalige Republikeinse leider werd voor twee jaar geschorst van het sociale netwerk nadat zijn aanhangers het Capitool hadden bestormd op 6 januari 2021. Facebook zei dat Trump niet kon terugkeren totdat de risico's voor de openbare veiligheid verdwenen waren.

Een woordvoerder van Meta, het moederbedrijf van Facebook, heeft beloofd dat een beslissing over het lot van de voormalige president volgt "in de komende weken".

Trump werd op 19 november vorig jaar al opnieuw toegelaten op Twitter, vier dagen nadat hij zich kandidaat had gesteld voor de presidentsverkiezingen van 2024. Hij heeft sindsdien echter nog geen berichten gepost op Twitter en communiceert voornamelijk via zijn eigen platform, Truth Social. Trump had 34 miljoen volgers op Facebook.

Meest gelezen