De nieuwe snelheidscamera's meten aan beide kanten
© Radio 2

Nieuwe flitspalen in Genk meten in beide richtingen: aantal vastgestelde overtredingen verdubbeld

In Genk zijn deze maand 4 nieuwe snelheidscamera’s geïnstalleerd die werken met infraroodlicht, daardoor is er geen flitslicht meer te zien. Een ander voordeel is dat de camera’s de snelheid in de twee richtingen kunnen meten, wat al heeft geleid tot een verdubbeling van het aantal vastgestelde overtredingen.

In de Mosselerlaan staat al een nieuwe camera opgesteld. “Die camera kan de snelheid in twee richtingen meten en moet niet meer omgedraaid worden”, vertelt korpschef Geert Verheyen van de politiezone Carma. Sinds de installatie van de camera’s in Genk zijn al dubbel zoveel overtredingen vastgesteld. “Chauffeurs verwachten niet dat ze in beide richtingen kunnen geflitst worden. Recent hebben we iemand betrapt die 130 km per uur reed in een zone 50. De hardrijder dacht dat hij niet langs de voorzijde kon geflitst worden”, aldus de korpschef.

Vroeger als er een flits afging, dan hadden we wel eens een boze bestuurder die de auto aan de kant zette en zijn verhaal ging halen bij de politieambtenaar
Korpschef Geert Verheyen, politiezone CARMA

Een ander belangrijk voordeel is dat er met infrarood licht wordt gewerkt, waardoor snelheidsduivels niet altijd weten of ze een boete mogen verwachten. “Vroeger als er een flits afging, dan hadden we wel eens een boze bestuurder die de auto aan de kant zette en zijn verhaal ging halen bij de politieambtenaar”, vertelt Geert Verheyen. “Dat is nu verleden tijd met dit soort camera’s.”

In andere gemeenten van de politiezone zullen er in de loop van het voorjaar nog 4 extra palen worden geplaatst.

© Radio 2

Meest gelezen