Jelle Houwen

Spiegelgladde wegen zorgen voor ongevallen in Torhout, Gistel en Ruddervoorde

Hagelbuien hebben voor verkeersproblemen gezorgd in Torhout, Gistel en Ruddervoorde. Door de plotse hagel waren de wegen er erg glad. In Torhout raakte een bestuurder van de weg, hij belandde in de gracht.

 

Temperaturen rond het vriespunt en plotse hagelbuien zorgden vanmorgen voor gladde wegen in de streek van Brugge, Torhout, Gistel en Oostkamp. Het was onder meer opletten op de E403. Maar ook op landelijke wegen was het gevaarlijk.

In Torhout bijvoorbeeld belandde een autobestuurder rond kwart voor zeven in de gracht nadat hij was uitgegleden in een bocht in de Landstraat. De brandweer moest hem bevrijden.  De man is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Ook voor de hulpdiensten die de man kwamen helpen was het trouwens oppassen door de ijzel.

Het blijft nog even opletten

Al bij al bleef West-Vlaanderen nog gespaard van gladde wegen. In de andere provincies was de situatie erger. De hagelbuien die voor problemen zorgden trokken ook vrij snel verder het binnenland in, al blijft het toch nog even opletten. "Wie de weg op moet kan beter afstand houden en niet te snel rijden", waarschuwt  Katrien Kiekens van Agentschap Wegen en Verkeer.

Meest gelezen