Is het erg om elke dag hetzelfde te eten? Sandra Bekkari legt uit.
Volledig scherm
Is het erg om elke dag hetzelfde te eten? Sandra Bekkari legt uit. © Wout Hendrickx / Foodphoto

Kan het kwaad als je elke dag hetzelfde eet?

Dag 11Wie een gezondere levensstijl probeert aan te nemen, valt vaak terug op dezelfde soort voedingsmiddelen. Maar is dat wel slim om elke dag hetzelfde te eten? Sandra Bekkari beantwoordt vier vragen over gevarieerd eten op dag 11 van de ‘Start Gezond’-challenge en legt uit waarom variatie op het menu een goed idee is. “Het is de samenwerking van verschillende gezonde voedingsstoffen die zorgt voor een gezond succes.”

  1. Belgische chef Ben werkt 32 uur minder in Denemarken en verdient evenveel: “Belgische horeca kan hiervan leren”
    PREMIUM

    Belgische chef Ben werkt 32 uur minder in Denemarken en verdient evenveel: “Belgische horeca kan hiervan leren”

    Vier op de tien werknemers in de Vlaamse horeca is volgens Horeca Vlaanderen op zoek naar meer balans tussen werk en privé. “En dat kan ook écht”, getuigt chef Ben Jacobs die naar Denemarken verhuisde om in het vijfde beste restaurant ter wereld te gaan werken. Wat kan de Belgische horeca leren van de Denen? Hij vertelt zijn verhaal en Jonas Kellens van Dim Dining (*) en Mathias De Caluwe van Horeca Vlaanderen leggen uit wat we hier ook kunnen doen. “Maar er is een addertje.”
  2. Annelies heeft vorm van ontstekingsreuma en is pijnvrij dankzij plantaardige voeding: kan je de ziekte ‘wegeten’?
    PREMIUM

    Annelies heeft vorm van ontste­kings­reu­ma en is pijnvrij dankzij plantaardi­ge voeding: kan je de ziekte ‘wegeten’?

    Na de geboorte van haar dochter kreeg auteur Annelies Van Mol last van onverklaarbare ontstekingen en pijnen. Het bleek de ziekte van Bechterew te zijn, een vorm van ontstekingsreuma. Omdat ze zich niet goed voelde bij de medicijnen die ze moest nemen, begon ze oplossingen te zoeken via voeding. Een plantaardig dieet slaat momenteel aan om medicatie- en pijnvrij te blijven. Reumatoloog Philippe Caron (UZ Gent) vertelt hoe voeding bij dit soort aandoeningen kan helpen. En is dat de enige oplossing?