Wagner-baas Jevgeni Prigozjin woont de begrafenis bij van een Wagner-strijder in de buurt van Sint-Petersburg.
Volledig scherm
Wagner-baas Jevgeni Prigozjin woont de begrafenis bij van een Wagner-strijder in de buurt van Sint-Petersburg. © AP

Zo dramatisch hoog zijn de verliezen voor Wagner-groep werkelijk: "Slechts 10 procent overleeft”

Wagner-baas Jevgeni Prigozjin wil zijn paramilitaire groep graag presenteren als een succesvol huurlingenleger in Oekraïne. Maar de vooralsnog kleine successen kosten heel veel mensenlevens. Uit nieuwe gegevens blijkt dat gemiddeld negen op de tien Wagner-strijders in Oekraïne de dood vinden.

54 reacties

  • Françoise Dupont

    1 jaar geleden
    veel van die huurlingen bij Wagner, gaan alleen voor het geld
  • Rudi Meir

    1 jaar geleden
    Prigozjin heeft het mooi voor elkaar, krijgt iedere maand 100 miljoen van het kremlin maar omdat 90% sneuvelt moet hij maar 10% soldij uitbetalen! Voor hem mag de oorlog nog láng duren.
  • Marc Mettepenningen

    1 jaar geleden
    Rusland heeft zeker een goed uitgerust en bekwaam leger maar tot hiertoe heeft hij vooral miliciens , criminelen en huurlingen uitgerust met minderwaardig en verouderd materieel ingezet en is er desondanks in geslaagd , zowat de hele, vooral energie infrastructuur van Oekraïne aan flarden te schieten en de bevolking in armoede en ellende te storten. Het westen geeft ondertussen honderd maal meer uit aan die oorlog dan Rusland| en Oekraïne komt geen stap vooruit .
  • Kelly Verlinden

    1 jaar geleden
    Geen medelijden met de Wagner groep. Veelal veroordeelde criminelen waaronder verkrachters en moordenaars. Hoe sneller die verdwijnen, hoe beter.
  • Chris

    1 jaar geleden
    Het Russische leger is duidelijk te zwak, putin heeft wagner, gevangen, minderheidsgroepen, tchetchenen enz nodig om maar enkele meters te veroveren. Zijn leger is duidelijk overschat geweest al die jaren... Nu gaat Oekraine zware westerse wapens krijgen, Bravo!
  1. LIVE GAZA. Frankrijk eist dat Israël aanval op Rafah onmiddellijk stopzet - Israël heeft mogelijk oorlogsrecht geschonden, zegt rapport VS
    Play
    916

    LIVE GAZA. Frankrijk eist dat Israël aanval op Rafah onmiddel­lijk stopzet - Israël heeft mogelijk oorlogs­recht geschonden, zegt rapport VS

    De beslissing van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties om de rol van de Palestijnen binnen de VN te versterken, wordt fors bekritiseerd door de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Israel Katz. “De VN-lidstaten hebben een willekeurige, absurde en onsamenhangende beslissing genomen die de moordenaars van Hamas beloont”, schrijft hij op de sociaalnetwerksite X. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.
  2. Slachtpartij van Soledar dreigt ondergang te worden voor Wagner-groep: baas kijkt nu zelfs naar dienstweigeraars en vrouwelijke gevangenen
    PREMIUM

    Slachtpar­tij van Soledar dreigt ondergang te worden voor Wag­ner-groep: baas kijkt nu zelfs naar dienstwei­ge­raars en vrouwelij­ke gevangenen

    “Dit is de man die Soledar veroverd heeft.” Wagner-baas Jevgeni Prigozjin was bijzonder trots op Anton Olegovitsj Jelizarov, de man die hem naar de zege leidde in de bloedige slag om Soledar. Die offerde daarvoor wel zeker 25.000 manschappen op, waardoor de Wagner-groep nu de grootste moeite heeft om de rangen weer aan te vullen. Het zou zelfs het einde kunnen betekenen van het beruchte huurlingenleger. Ondertussen kijkt de Wagner-baas naar dienstweigeraars en zelfs vrouwelijke gevangenen. En de ergste seriemoordenaar van Rusland - ‘de maniak van Angarsk’ - biedt zich aan.