Britse acteur Julian Sands ("A room with a view") vermist na trektocht door de San Gabriel Mountains in Californië

De Britse acteur Julian Sands is als vermist opgegeven. Sands ging vrijdag hiken (op trektocht, red.) in de San Gabriel Mountains in Californië, maar is niet teruggekeerd. De 65-jarige acteur schitterde in films en tv-drama's als "A room with a view", "Warlock", "The killing fields" en "Smallville".

De slechte weersomstandigheden verhinderen de hulpdiensten voorlopig om voluit te gaan op het moeilijk toegankelijke terrein. Momenteel worden een helikopter en drones ingezet om Sands te vinden.

De afgelopen vier weken kregen de hulpdiensten al meerdere noodoproepen binnen. Ze raden hikers, ook de meer ervaren types, ten sterkste af het gebied te verkennen. Het waait hard en er is sprake van "ijzige omstandigheden".  

Julian Sands in zijn jongere jaren.
© Martine Peccoux/Bridgeman Images

Sands speelde met Helena Bonham Carter, Maggie Smith en Judi Dench in het met Oscars en Bafta's bekroonde "A room with a view" (1985). Sands was recent nog te zien in de korte reeks "What/If" voor streamingdienst Netflix.

Met Helena Bonham Carter in "A room with a view".

De acteur woont sinds 2020 in Los Angeles. Hij is een fervent klimmer. "Ik heb veel tijd doorgebracht in de Alpen, de Andes en Alaska", vertelde hij twee jaar geleden enthousiast. 

Meest gelezen