James Arthur Photography

Rector UGent maakt dossier geschorste professor over aan parket

De rector van de UGent, Rik Van de Walle, heeft het dossier van een geschorste professor overgemaakt aan het parket van Oost-Vlaanderen. Dat bevestigt de Gentse universiteit. Gisteren raakte bekend dat de UGent de professor biotechnologie voor 4 maanden heeft geschorst, omdat hij een doctoraatsstudente zou hebben aangerand. 

De zaak rond een professor biotechnologie aan de UGent, die een doctoraatsstudente zou hebben aangerand, krijgt nu mogelijk ook een gerechtelijk gevolg. De rector van de UGent, Rik Van de Walle, heeft het dossier van de man overgemaakt aan het parket van Oost-Vlaanderen. Dat bevestigt de Gentse universiteit. 

Geen contact met personeel en studenten

Gisteren raakte bekend dat de tuchtraad van de UGent de professor voor vier maanden heeft geschorst wegens klachten van grensoverschrijdend gedrag. Dat betekent dat hij de komende vier maanden geen activiteiten mag verrichten als personeelslid van de UGent of in opdracht van de UGent. 

Tijdens zijn schorsing mag hij de terreinen van de UGent niet betreden en hij mag geen contact hebben met medewerkers of studenten, tenzij hij hiervoor expliciete toestemming krijgt. Daarnaast wordt ook een vijfde van zijn maandelijks nettoloon ingehouden. 

Meest gelezen