Minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit) noemt het "fundamenteel onrechtvaardig" dat kinderen geen toegang zouden hebben tot routinevaccinaties omdat ze in een arm land geboren zijn.
Volledig scherm
Minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit) noemt het "fundamenteel onrechtvaardig" dat kinderen geen toegang zouden hebben tot routinevaccinaties omdat ze in een arm land geboren zijn. © Shutterstock/Belga

Federale regering maakt 3 miljoen euro vrij voor wereldwijde vaccinatie van kinderen

De federale regering draagt 3 miljoen euro bij aan de internationale vaccinatiealliantie. Het geld dient om wereldwijd de achterstand bij de toediening van routinevaccinaties aan kinderen weg te werken, meldt minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit).

44 reacties

  • Jennifer Peeters

    1 jaar geleden
    Is de coronaput nog niet diep genoeg? Toch gemakkelijk het OCMW van de wereld spelen met het belastinggeld van de mensen. Zorg liever eerst eens voor je eigen bevolking. Vele gepensioneerden kunnen hun rusthuis niet betalen. Maar daar is geen geld voor hé.
  • Peeters Francis

    1 jaar geleden
    Na Kitir die het geld over de balk gooide kan Gennez , ook van partij vooruit niet achterwege blijven. Wanneer gaat er nu eens een minister zorgen dat ze miljoenen binnen krijgen.
  • Regina Blanckaert

    1 jaar geleden
    En waarom moeten wij dat betalen, misschien is het beter dat ze daar minder kinderen op de wereld zetten ,het geld is hier op om uit te delen maar blijkbaar hebben ze toch steeds nog iets in de schuif liggen als het maar voor het buitenland is
  • Mieke Piot

    1 jaar geleden
    België is aldus sponsor van de vaccinatieproducenten. Deze hebben al zeer mooie winsten gemaakt dankzij de recente coronapandemie. Deze fabrikanten kunnen hun vaccins aan kostprijs aanbieden aan de armere landen. De 3 miljoen euro hadden we beter anders besteed.
  • Gino Sinnesael

    1 jaar geleden
    België moet weer eens het OCMW van de wereld spelen.m, terwijl er in eigen land zoveel miserie is. Onvoorstelbaar! De socialisten smijten graag met geld van een ander, maar hun eigen belofte tegenover de gepensioneerden zijn ze blijkbaar al meer dan twintig jaar! vergeten... Liever aan het buitenland geven, en de eigen alleenstaanden en gepensioneerden in de kou laten staan: 'vooruit' met de geit!