Eva Kaili, voormalig vicevoorzitter van het Europees Parlement, zit al meer dan een maand in de gevangenis van Haren.
Volledig scherm
Eva Kaili, voormalig vicevoorzitter van het Europees Parlement, zit al meer dan een maand in de gevangenis van Haren. © AFP/Belga

Qatargate: voormalig vicevoorzitter Europarlement Eva Kaili blijft in de cel

Eva Kaili, de voormalige Griekse vicevoorzitter van het Europees Parlement, blijft in voorlopige hechtenis. Dat heeft Brusselse raadkamer donderdag beslist. Dat meldt het federaal parket in een persbericht. Haar advocaten spraken tijdens de zitting van “folterpraktijken die in Europa niet aanvaardbaar zijn”.

12 reacties

  • Arie Verwimp

    1 jaar geleden
    Ze is nog altijd niet uit het europees parlement gezet.. dus ze krijgt nog altijd haar veel te riante loon...
  • Luc Caels

    1 jaar geleden
    Goed zo. Hoe langer hoe beter.
  • Tamara De Coster

    1 jaar geleden
    Slechts het topje van de ijsberg, en zoals we weten zien we slechts 1% van de berg. De rest bevindt zich onder water, uit het zicht.
  • Eric Urkens

    1 jaar geleden
    Uit een BBC documentaire is kunnen blijken hoe makkelijk ze daar zonder controle vergoedingen opstrijken. Er mogen er nog worden aangehouden.
  • Eric De Baeremaeker

    1 jaar geleden
    Zo ondervindt ze nu ook hoe mensen in armoede leven . Het waren luiaards die niet werkten vertelde madam . Er zijn veel mensen in Griekenland die met hun loon of pensioen niet rondkomen . In de rest van Europa zijn er nog meer . Toch verdiende ze nog niet genoeg en moest ze haar laten omkopen . Wat zal ze nog verdienen na haar ontslag , zal ze nog gesponsord worden met ons geld ?