Niet pelletkachel, maar centrale verwarming oorzaak van CO-vergiftiging waarbij vader en zoon omkwamen

© rr

Uit het onderzoek naar de dodelijke CO-vergiftiging in Hooglede van afgelopen weekend blijkt dat niet de pelletkachel, maar wel de centrale verwarming de oorzaak is. Daarbij lieten vader Marnick Sioen (44) en zijn zoon Aaron (16) het leven.

Bert Feys

Zaterdag werd het gezin Sioen uit Hooglede zwaar getroffen door een CO-intoxicatie. Het levenloze lichaam van vader Marnick en zijn zoon Aaron werden ’s ochtends in hun huis gevonden door een familielid. De moeder en de twee andere zonen werden naar het ziekenhuis gebracht. Terwijl de moeder en de jongste zoon dit weekend het ziekenhuis al mochten verlaten, werd Iben Sioen (14) in een kunstmatige coma gehouden. ‘Hij ligt nog altijd op intensieve zorg’, laat het parket van Kortrijk weten.

De afgelopen dagen werd de oorzaak van de CO-vergiftiging onderzocht. Aanvankelijk werd gedacht dat de pelletkachel de boosdoener was. ‘Uit het onderzoek is donderdag gebleken dat niet de pelletkachel, maar wel de centrale verwarmingsinstallatie op gas aan de basis ligt’, meldt het parket.

Inmiddels probeert de familie de gebeurtenissen in alle sereniteit te verwerken. De uitvaartplechtigheid voor vader Marnick en zoon Aaron vindt plaats in besloten kring.