De politie hield de hele dag en nacht een oogje in het zeil bij de woning van justitieminister Vincent Van Quickenborne.
Volledig scherm
De politie hield de hele dag en nacht een oogje in het zeil bij de woning van justitieminister Vincent Van Quickenborne. © Verbeke/Belga

Ruime cel in gloednieuwe gevangenis en regelmatig een wandeling: vijfde verdachte van aanslag op minister Van Quickenborne wordt vanuit Nederland overgeleverd

KortrijkEen voldoende ruime cel, een afgeschermd toilet en wasbak, toegankelijke medische zorg, familiebezoek en op tijd en stond een wandeling op de koer. Nu dit alles gegarandeerd is in zijn Belgische cel, mag de vijfde Nederlander die is opgepakt in het onderzoek naar de geplande aanslag op minister van justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) in Kortrijk, aan ons land overgeleverd worden. Dat besliste een rechtbank in Amsterdam donderdag. De 22-jarige verdachte kreeg ook garanties voor een terugkeer naar Nederland.

  1. Ticket voor afgelast luxebootfeest gekocht? Curator roept gedupeerden op om zich te melden

    Ticket voor afgelast luxeboot­feest gekocht? Curator roept gedupeer­den op om zich te melden

    Wie een ticket voor de afgeblazen party op een luxeboot of voor een swingersfeest in Gent heeft aangeschaft, surft best naar een specifieke website van de federale overheidsdienst Justitie. Dat meldt de curator, die is aangesteld na het faillissement van vennootschap BAR’O’LUX. “Omdat het om online aankopen gaat, hebben we geen adressen van de gedupeerden", zegt curator Laurence Montagne. Maar hoeveel tickets zijn verkocht: daar is – ook na contact met organisator Didier V. – voorlopig onduidelijkheid over.
    Kortrijk
  2. Kortrijkse Ramblas wordt autoluwe boulevard met brede terrasjes, pleintjes en bomenrij: “De mensen worden het nu al gewoon”
    PREMIUM

    Kortrijkse Ramblas wordt autoluwe boulevard met brede terrasjes, pleintjes en bomenrij: “De mensen worden het nu al gewoon”

    “We juichen toe hoe je hier een bruisende hub van trendy horecazaken krijgt, als aanloop naar een Kortrijkse Ramblas”, stelde eigenares Catherine Debal van viersterrenhotel Damier recent. Het sein voor een stand van zaken over de herinrichting van de straten van Graanmarkt tot aan Casinotuin in wording. Wat komt er daar nu precies? Zal autoverkeer nog kunnen? Wanneer starten de werken en hoeveel kosten ze? We vragen het aan burgemeester Vincent Van Quickenborne, die het al in 2018 voor het eerst over die Kortrijkse Ramblas had.
    Kortrijk