Jacinda Ardern.
Volledig scherm
PREMIUM
Jacinda Ardern. © AFP

PORTRET. Wie was Jacinda Ardern (42), die premier die primeurs op haar conto had, maar nu simpelweg droomt van een huwelijk?

De tank is leeg. En op haar 42 is het tijd om te trouwen. Daarmee nam Jacinda Ardern afscheid van de Nieuw-Zeelandse politiek. Tijdens de pandemie en de aanslagen op Christchurch zette ze zich op de wereldkaart. Maar nu klinkt alweer de vraag: kunnen jonge vrouwen deze hondenstiel volhouden?

19 reacties

  • Peter Van Endert

    1 jaar geleden
    Hier zou onze eerste minister De Croo een voorbeeld moeten van nemen en zeggen tegen de Belgische bevolking mijn tijd zit er op ik kan het niet meer aan
  • Gino Denil

    1 jaar geleden
    Een land dat 9 keer groter is dan België. Met maar 5 miljoen inwoners. Goed klimaat en prachtige natuur. Bloeiende economie. Weinig inflatie. Geen last van arme of vijandige buurlanden. Moet veel gemakkelijker zijn om daar als politicus beleid te voeren.
  • Chris Van Dieren

    1 jaar geleden
    Een les voor vele politiekers. Als je geen toegevoegde waarde meer kan bieden, geef je stoel dan aan anderen, die wel nog die ambitie hebben. Velen blijven uit gewoonte in hun comfortzone zetelen. Dit kan niet de bedoeling zijn, het wekt ook a politiek en polarisatie op bij de bevolking.
  • julien boonen

    1 jaar geleden
    Je kan ook opstappen als je voelt dat je geen kans meer hebt,dat moesten de politici hier ook doen .
  • Sam Bedfort

    1 jaar geleden
    Iemand die het oprecht niet meer ziet zitten pauzeert niet wanneer ze dit verklaart. Ze is uiteraard opzij gedwongen, anders zou ze haar termijn uitgedaan hebben. De echte reden volgt de komende weken.