Sneeuw zorgt voor gladde wegen: “Afstand houden en rustig rijden is de boodschap”

Op verschillende plaatsen in de provincie Antwerpen is het donderdagavond beginnen te sneeuwen. In heel wat steden en gemeenten blijft die liggen, onder meer in Antwerpen, Ekeren, Wijnegem en Kalmthout. Wie vrijdagochtend de baan op moet, is dus maar beter voorzichtig, want de wegen kunnen er glad bij liggen.

De winterse neerslag viel vooral in het eerste deel van de nacht verwacht, maar het aangevroren vocht kan nog tot en met vrijdagochtend voor problemen zorgen. “We zien geen neerslagzone, wel lokaal winterse buien die lokaal voor gladheid kunnen zorgen omdat wegdektemperaturen zakken. Voorlopig is het wel rustig”, zegt Katrien Kiekens, woordvoerder van het Agentschap Wegen en Verkeer.

In de voorbije 24 uur is 950 ton strooizout op de snelwegen en andere wegen in Vlaanderen beland, over een strook van 12.500 kilometer. “In alle provincies kan het nog glad zijn, dus opletten tijdens en na de buien is aan te raden. Afstand houden en rustig rijden is de boodschap”

Naast een mogelijk moeilijke ochtendspits, volgt ook een mogelijk gladde avondspits met een neerslagzone die van noord naar zuid over ons land trekt. “Alles hangt af van wat de temperaturen brengen in de loop van de dag”, zegt Kiekens.

(Stuur onderaan dit artikel jouw sneeuwfoto in)

Antwerpen.© PVDP

Linkeroever.© PeGo

Wijnegem.© BFM

Kalmthout.© FS

Linkeroever.© EmKe

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen