Belga

Kinderdagverblijven Mippie en Moppie in Keerbergen en Zemst langer dicht

De schorsing van vijf kinderdagverblijven van Mippie en Moppie wordt verlengd. De schorsing liep normaal komende maandag af, maar wordt verlengd tot 28 februari. Enkel Mippie en Moppie 2 blijft maar tot 1 februari dicht. 

Op 14 november ging het agentschap Opgroeien over tot de tijdelijke schorsing van Mippie en Moppie 2 in Keerbergen "wegens hoogdringendheid". Dat gebeurde nadat Opgroeien verontrustende foto's in de bus had gekregen waarop te zien was hoe een peuter met ducttape aan bed werd gebonden. Geen week later werden ook de overige vier vestigingen (in Hofstade, Zemst, Weerde en Keerbergen) met onmiddellijke ingang geschorst tot 23 januari.

"Binnen de termijn van de verlengde schorsing verwachten we het definitieve advies van het Vlaams Expertisecentrum Kindermishandeling", zegt Nele Wouters, woordvoerder van Opgroeien. "Hun advies en risico-inschatting zijn van groot belang bij de beoordeling van het handhavingstraject. Daarnaast verwachten we binnen deze termijn van de organisator ook meer concrete en uitgewerkte informatie over de eigen aanpak en plannen om opnieuw te voldoen aan alle vergunningsvoorwaarden."

Noodopvang

Door de sluiting van alle vestigingen moesten ouders van 137 kinderen op zoek naar een nieuwe opvangplaats. In Zemst opende de gemeente een noodopvang voor de kinderen. Die noodopvang wordt nu met een maand verlengd. 

Meest gelezen