BELGA/WAD

Definitieve herstelling brugvoegen viaduct Merksem op de Antwerpse ring: een hele week hinder vanaf vanavond

Vanaf vanavond tot uiterlijk 31 januari installeert het Agentschap Wegen en verkeer (AWV) volledig nieuwe brugvoegen op het viaduct van Merksem op de Antwerpse ring richting Nederland. Daarna zouden de problemen op het viaduct voorbij moeten zijn. Die slepen al aan sinds september van vorig jaar. Vooral vanaf dinsdag 24 januari worden richting Nederland lange files verwacht.

De kapotte voegen tussen het viaduct van Merksem en het noordelijke landhoofd vlak bij de af- en opritten in Merksem bezorgen de weggebruikers op de Antwerpse ring al maandenlang hoofdpijn. In oktober en december 2022 bracht het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voorlopige herstellingen aan in afwachting van de levering van onderdelen voor compleet nieuwe voegen. De verkeerschaos in oktober was niet te overzien.

Het goede nieuws is dat die nieuwe voegen nu geleverd zijn. Het slechte nieuws: tijdens de werken wordt het een week lang een extra rondje filerijden op de Antwerpse ring. Wat kan je verwachten?

Richting Nederland zijn er maar twee versmalde rijstroken open van maandagavond 23 januari om 21 uur tot uiterlijk dinsdagochtend 31 januari om 5 uur. Ook overdag. Dat betekent dus ook hinder op werkdagen wanneer er veel vrachtwagens zijn. Vooral de avondspitsen van donderdag 26 en vrijdag 27 januari kunnen zeer pittig worden. 

Vooral de avondspitsen van donderdag 26 en vrijdag 27 januari kunnen zeer pittig worden.

Wie de grootste problemen wil vermijden, kan steeds omrijden via de Liefkenshoektunnel. Indien de files in Merksem erg lang worden, dan kan het verkeerscentrum beslissen om die tunnel tolvrij te maken, in één richting of in beide richtingen. Als dat het geval is, dan hoor je dat steeds in de radioverkeersbulletins op MNM, StuBru, Radio 1 en Radio 2 bij ons op de VRT. Of volg de situatie op de voet via onze verkeerspagina. 

Meest gelezen