Man van 54 uit Hasselt veroordeeld tot 12 jaar cel voor poging tot moord op huishoudhulp

Een man van 54 uit Hasselt is veroordeeld tot 12 jaar cel en 15 jaar ter beschikkingstelling voor poging tot moord op een huishoudhulp. Twee jaar geleden had hij de vrouw laten komen voor een intakegesprek, maar hij was uit op seks. Hij sloeg haar met een ijzeren staaf op haar hoofd.

Op 21 september 2021 had de man uit Hasselt de huishoudhulp uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek naar zijn appartement aan de Genkersteenweg. Hij was zogezegd op zoek naar hulp in het huishouden. De 60-jarige vrouw bekocht dat bijna met haar leven. 

De man, die met een zware pornoverslaving kampt, zocht iemand om seks mee te hebben. Hij sloeg de vrouw met een metalen buis op het hoofd. Hij had ook een laptop klaargezet om opnames te kunnen maken.

Buren kwamen op de deur bonken omdat ze geroep hoorden in de studio. Opdat ze stil zou zijn, sloeg de man haar opnieuw met de ijzeren buis. Maar de vrouw kon uiteindelijk ontsnappen. De man, die momenteel in hechtenis zit, is nu dus veroordeeld tot 12 jaar cel en een terbeschikkingstelling van 15 jaar. Hij blijft dan onder toezicht staan van de strafuitvoeringsrechtbank. 

Meest gelezen