Vrijwilligers bespreken samen met de politie waar ze de vermiste Joran gaan zoeken
Vanessa Dekeyzer

70-tal vrijwilligers en wijkagenten zoeken naar vermiste Joran in Hoegaarden

In Hoegaarden zoeken vrijwilligers naar de vermiste Joran Steenwinckel. De jongeman van 25 is al enkele dagen spoorloos verdwenen. Familie en vrienden hadden opgeroepen om mee te zoeken. Een 70-tal vrijwilligers kwamen opdagen voor een zoekactie onder politiebegeleiding.

Burgemeester Jean-Pierre Taverniers (CD&V) helpt ook mee zoeken. "Familie en vrienden zoeken vanmorgen mee. We krijgen daarbij hulp van de politiezone Getevallei. We hebben het zoekgebied in 7 stukken verdeeld. Daar wordt onder begeleiding van enkele wijkagenten van de lokale politie gezocht. We coördineren de zoektocht vanuit het gemeentehuis", weet de burgemeester. "De solidariteit is alleszins erg groot", voegt Taverniers er nog aan toe.

Ongeruste opa

Karel, de opa van Joran, maakt zich grote zorgen. "We weten sinds eergisterenavond niet waar Joran is. Dat maakt ons heel ongerust, want hij heeft alles thuis achtergelaten." Hij beseft dat de zoektocht moeilijk wordt. "Hoegaarden is een uitgestrekte gemeente. Alle tips zijn welkom op de Facebookpagina die we hebben aangemaakt."

De vrijwilligers zijn vrijdagochtend om 9 uur begonnen en zoeken onder begeleiding van de politie tot de middag. Daarna krijgen ze even de tijd om iets te eten en op te warmen. Na een korte evaluatie wordt de zoektocht dan wellicht voortgezet. De federale politie zal na de middag mee zoeken met een helikopter. Gisteren zette de lokale politie ook al een speurhond in. Voorlopig heeft de zoektocht niets opgeleverd. De politie houdt momenteel nog alle pistes open.

Meest gelezen