Volgens de Duitse minister van Defensie Boris Pistorius is er "nog geen besluit genomen over de export van Leopard 2-tanks".
Volledig scherm
Volgens de Duitse minister van Defensie Boris Pistorius is er "nog geen besluit genomen over de export van Leopard 2-tanks". © AFP/ AP

Voorlopig geen overeenstemming op ‘cruciale' top, Duitsland wil enkel bij consensus Leopard 2-tanks leveren

Zal Duitsland over de brug komen met moderne tanks? Voorlopig is daar nog geen akkoord rond gevonden op de ‘cruciale’ top van de Oekraïense bondgenoten in Ramstein, dat meldt de Duitse defensieminister Boris Pistorius. Volgens Pistorius is er onenigheid en moeten hij en zijn collega’s de voor- en nadelen van de levering van de krachtige aanvalswapens heel goed afwegen. Hij ontkent dat Duitsland de kwestie “blokkeert”. Het is niet duidelijk wanneer nu de knoop wordt doorgehakt.

105 reacties

  • Polutnik Ronald

    1 jaar geleden
    Waarom moet Duitsland een consensus hebben , iedereen is toch al akkoord behalve zij zelf twijfelen of houden het tegen om deze moderne tanks te leveren . En waarom , omdat ze hun eigen niet meer vertrouwen
  • Lisette Theunis

    1 jaar geleden
    De V.S. zal nooit één van hun moderne tanks ginder gaan afleveren. Hun militaire industrie draait al een hele tijd op volle toeren, en zal dat de volgende jaren nog blijven doen. De toestand mag wat hun betreft dus nog een poosje aanhouden.
  • Roger Kerhove

    1 jaar geleden
    Eindelijk en wijze beslissing van Duitsland die niet heeft toegegeven aan de druk van de anderen Westerse landen en de USA , het haalt toch niets uit . De Russen zijn hun aan het voorbereiden op een massale oorlog met het plaatsen van raketschilden in centraal Rusland zij doen dat zo maar niet , ze voelen de dreiging van Oekraïne met onze gesofisticeerde wapens , dit moet stoppen voor het uit de hand lopen.
  • Emmanuel Veraart

    1 jaar geleden
    De verdoken chantage van 'operette' soldaat Zelensky tegenover de rest van Europa mag stillaan ophouden want het begint serieus te irriteren. Wie nog een beetje verstand heeft, en dat zijn er zo te horen niet veel meer, kan zich beter zoveel mogelijk afzijdig houden van deze stammentwist tussen Rusland en Oekraine.
  • Joëlle Verstraete

    1 jaar geleden
    De neergestorte heli was ook van Frankrijk. Bij geleverd materiaal horen getrainde mensen. Bovendien rapporteert Oekraïne niet eerlijk over de feiten, zoals de raket die in Polen terecht kwam. Als je wil ingrijpen, die het dan zoals het moet. Dat Oekraïense leger is vooral veel show met andermans materiaal.