© REUTERS

AUSTRALIAN OPEN. Medvedev sneuvelt in de derde ronde, ex-finalist wint niet één set tegen Amerikaanse sensatie

De Australian Open zit erop voor Daniil Medvedev (ATP 8). De 26-jarige Rus, de voorbije twee jaar verliezend finalist in Melbourne, verloor in zijn derde ronde na drie uur tennis in drie sets (7-6 (9/7), 6-3 en 7-6 (7/4)) van de Amerikaan Sebastian Korda (ATP 31).

Bron: BELGA

Het is voor Medvedev zijn vijfde deelname aan de Australian Open. Voor het eerst bereikt hij de vierde ronde niet. De voorbije twee jaar verloor hij de finales van respectievelijk Novak Djokovic en Rafael Nadal.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Sebastian Korda, de zoon van voormalig Australian Open-winnaar Petr Korda (1998), treft bij de laatste zestien de Pool Hubert Hurkacz (ATP 11). Die rekende vrijdag in een zware vijfsetter (7-6 (7/3), 6-4, 1-6, 4-6 en 6-3) af met de Canadees Denis Shapovalov (ATP 22). Korda haalde vorig jaar bij zijn eerste deelname in Melbourne de derde ronde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Niet alleen mijn vader heeft de Australian Open gewonnen, ook mijn zus heeft de Australian Open gewonnen in het golf”, grapte Sebastian Korda. “ Mijn vader was tweede van de wereldranglijst, mijn moeder nummer 24, mijn jongste zus was nummer één, mijn oudste zus nummer zes, dus ik ben tot dusver absoluut de slechtste atleet van de familie.”

Tsitsipas neemt in drie sets de maat van Griekspoor

Stefanos Tsitsipas (ATP 4) heeft zich vrijdag makkelijk gekwalificeerd voor de achtste finales op de Australian Open. De 24-jarige Griek haalde het in zijn derde ronde in de Rod Laver Arena na twee uur en acht minuten tennis in drie sets (6-2, 7-6 (7/5) en 6-3) van de Nederlander Tallon Griekspoor (ATP 63). Die stond voor het eerst in de derde ronde van een grandslamtoernooi.

Tsitsipas, het derde reekshoofd, treft bij de laatste zestien de 21-jarige Italiaan Jannik Sinner (ATP 16). Die rekende in zijn derde ronde in een vijfsetter (4-6, 4-6, 6-1, 6-2 en 6-0) af met de Hongaar Marton Fucsovics (ATP 78). Vorig jaar versloeg Tsitsipas Sinner al in de kwartfinales in Melbourne.

Tsitsipas haalde in het verleden drie keer de halve finales op de Australian Open (2019, 2021 en 2022). Zijn enige grandslamfinale speelde hij in 2021 op Roland Garros.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer