© BELGA

Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute niet mee naar Seraing? Veiligheidsdiensten verwachten een woelige namiddag

Anderlecht speelt zondag een cruciaal duel tegen rode lantaarn Seraing. Het is allesbehalve zeker dat voorzitter Wouter Vandenhaute die partij zal bijwonen. De veiligheidsdiensten verwachten een woelige namiddag en dus moet er afgewogen worden of de belaagde voorzitter zal komen.

Jürgen Geril, mah

In tegenstelling tot de afgelopen twee wedstrijden zijn er nu wel bezoekende fans toegelaten. De gemeente Luik overwoog afgelopen week om de poorten voor de bezoekers toch gesloten te houden, maar dat is ondertussen van de baan.

De politiediensten zijn wel op hun hoede omdat Mauves Army hun twintigjarig bestaan wil vieren met tifo’s, maar ook omdat er mogelijk heethoofden van RWDM en/of Standard de boel kunnen komen oppoken. De harde kern van Ajax zou dan Anderlecht weer kunnen steunen. Het belooft een warme namiddag te worden en dat in een partij dat Anderlecht absoluut moet winnen.

Het Anderlecht-bestuur met Jesper Fredberg en Kenneth Bornauw zou wel present tekenen, maar de kans is reëel dat Wouter Vandenhaute de match niet live bijwoont.

Fanboard predikt rust

De Fanboard van Anderlecht kwam deze week overigens ook samen. Zij bespraken de beslissing van Vandenhaute om een stap opzij te zetten en niet-uitvoerend voorzitter te worden . Er werd overlegd tussen de supporters of dat aanvaard kan worden mits die rol ook effectief zo ingevuld wordt, maar daar is nog altijd veel discussie over. De visie van de nieuwe CEO Sports Jesper Fredberg wordt wel gesteund en alle sportieve beslissingen moeten door zijn handen gaan. Wouter Vandenhaute was zelf aanwezig bij de Fanboard om in dialoog te treden.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer