"Weyts wil ouders financieel straffen, via een verlaagd groeipakket, als die hun kinderen niet meer naar het Nederlands leiden. Alle experts en partijen vonden dat steekvlammetje om evidente redenen een slecht idee."
Volledig scherm
PREMIUM
"Weyts wil ouders financieel straffen, via een verlaagd groeipakket, als die hun kinderen niet meer naar het Nederlands leiden. Alle experts en partijen vonden dat steekvlammetje om evidente redenen een slecht idee." © BELGA

ANALYSE. "Het idee dat burgers financieel gestraft kunnen worden als de overheid faalt, is gevaarlijk”

“Al het federale gedoe van de afgelopen weken en maanden duwde de Vlaamse regering in de schaduw. Dat is niet altijd in haar nadeel”, schrijft professor Carl Devos. “Binnen de Vlaamse regering hoopt men dat ogenschijnlijke rust het verschil maakt met het geruzie in Vivaldi, maar onderhuidse spanningen doorprikken die strategie. Als Jan Jambon in Davos zit, dansen de muizen in het Vlaams Parlement al eens vaker op tafel. In 2022 over stikstof, nu over onderwijs.”

31 reacties

  • Gerda Leclercq

    1 jaar geleden
    Gebruik het geld van de partijfinanciering voor hun stommiteiten te herstellen i p v verkiezingspropaganda te financieren en zet bekwame mensen met verstand van zaken op de juiste ministerposten, geen clowns en schreeuwlelijkerds waar al onze regeringen van overlopen.
  • Leonarda Van Opbroecke

    1 jaar geleden
    Gevaarlijk? We doen al 50 jaar niets anders dan een put vullen die de overheden uitschuppen. En wordt alle jaren dieper en dieper. Kunt al eens beginnen met wanneer een minister foute beslissingen neemt dat de burger extra geld kost om het recht te zetten, die politieke partij waarvoor hij/zij in een zetel zit het terug betalen. Goed vb. de zonnepanelensubsidies. Want de Turteltax alle burgers opleggen was erover.
  • Jean De Grande

    1 jaar geleden
    dat is toch altijd het geval. Het geld dat de regering moet ophoesten om zijn flaters recht te zetten kan niet meer voor zinvolle dingen gebruikt worden. Wat ze gewoonlijk toch al niet doen.
  • Chris knaepen

    1 jaar geleden
    Het wordt tijd dat de bevolking en vooral de profiteurs eens leren dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen welvaart, een goede kennis van de landstaal is hier onontbeerlijk. Ouders moeten ook eens beseffen dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor de financiering van de opvoeding van hun kinderen en niet alleen de maatschappij, eerst plichten (inburgering) en dan pas rechten (kindergeld, ...)
  • emiel wouters

    1 jaar geleden
    Het is niet de overheid dat faalt. Onderwijs doet meer dan genoeg met de middelen die ze krijgen. Maar de middelen die de ouders krijgen, en die ze gebruiken om auto's en spelconsoles te komen. Die mogen gerust afgenomen worden van de ouders. En maak dan ineens die overheveling naar onderwijs. Zodat er meer interesse is voor dit beroep. Ouders zijn in eerste plaats de schuld, dus is het logisch dat de ouders moeten gepusht worden om het aan te leren aan hun kinderen.