Parket opent onderzoek naar geschorste prof UGent

Het parket van Oost-Vlaanderen start een onderzoek naar de geschorste professor van de Gentse universiteit. Eerder deze week raakte bekend dat de universiteit de professor biotechnologie voor 4 maanden heeft geschorst, omdat hij een doctoraatsstudente zou hebben aangerand. De UGent maakte het dossier ook over aan het parket en dat heeft nu beslist een onderzoek te openen naar de professor. 

Het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt het dossier rond een geschorste UGent-professor die in 2017 grensoverschrijdend gedrag gepleegd zou hebben bij een doctoraatsstudente. Rector Rik Van de Walle speelde het dossier door aan het parket nadat het tuchtorgaan van de UGent de man vier maanden op non-actief had gezet. De prof was actief aan de faculteit bio-ingenieurswetenschappen. 

Geen verdere commentaar

De klacht volgde op een buitenlandse reis in 2017 maar werd door de tuchtraad van de universiteit pas onlangs behandeld. De betrokken professor is vier maanden geschorst en verliest een deel van zijn loon. Hij krijgt een contactverbod tijdens de schorsingsperiode en mag de sites en gebouwen van de UGent niet betreden. Hij verzet zich niet tegen de sanctie van de tuchtraad.

Maar ook het parket buigt zich nu dus over de zaak. Het geeft in het belang van het onderzoek geen commentaar over de kwestie. Ook over de ontvankelijkheid van de klacht kan het parket nog geen toelichting geven.

Meest gelezen