Zouden de Duitse Leopard 2-tanks een gamechanger kunnen zijn? Oud-kolonel Roger Housen legt uit.
Volledig scherm
PREMIUM
Zouden de Duitse Leopard 2-tanks een gamechanger kunnen zijn? Oud-kolonel Roger Housen legt uit. © AP/Photo News

“De oorlog is aan het escaleren in een conflict tussen het Westen en Rusland”

Duitsland weigert voorlopig Leopard 2-tanks te leveren aan Oekraïne. Nochtans zijn die tanks van superieure kwaliteit: “Je vindt geen betere in de wereld”, zegt oud-kolonel en defensiespecialist Roger Housen. Hoe belangrijk zijn die tanks voor Oekraïne? En hoe zal de oorlog er de komende maanden uitzien? Housen beantwoordt de belangrijkste vragen: “Dit is mogelijk de voorbode van een nieuw Russisch offensief.”

73 reacties

  • Polutnik Ronald

    1 jaar geleden
    Duitsland is bij de Navo en heeft alles ondertekend , dus als er door Rusland een aanval komt op een navo land dan moet Duitsland ook mee strijden of oorlogvoeren tegen Rusland en niets anders .
  • pascal de bruycker

    1 jaar geleden
    Er worden geen lessen getrokken uit het verleden...Velen lijken niet te beseffen wat " oorlog" betekent. Europa is reeds lang het grote slagveld als het er op aan komt.En de oorlogstechnologie is zeer sterk geëvolueerd.( nucleair)...ooit worden kernbommen ingezet.Ik vrees dat dat bij vele mensen niet doordringt.Eens de oorlogsretoriek begint , stop deze maar.Er is dan geen weg terug.Hier heerst een vals gevoel van vrijheid,voor hoe lang nog...?
  • Marianne Rekers

    1 jaar geleden
    Als Rusland hiermee wegkomt, is dat het begin van het einde
  • Hugo hofmans

    1 jaar geleden
    Geef gewoon die Donbas aan Rusland en voer dan daarna ernstige gesprekken over de toekomst. Als zo een kleine toegeving veel, heel veel onheil kan voorkomen, doen dan. Zelenksy staat nergens zonder onze landen, dus hij zal moeten luisteren of anders niets meer geven. Wij willen allemaal een goed leven hebben hoor, het is niet alleen Oekraïne wat telt.
  • Rik Nelles

    1 jaar geleden
    De Russen hadden het Memorandum van Boedapest van 1994 moeten naleven. Dan was er geen probleem geweest met de Krim en de Donbas en waren er geen Akkoorden van Minsk nodig geweest. Dan was er geen oorlog in Oekraïne. Maar ja, de Russen zijn erom bekend dat hun verdragen nog minder waard zijn dan het papier waarop ze werden geschreven. Naïef om met hen over vrede te onderhandelen.