Stijn Wuytens en Romeo Vermant vechten om de bal.© BELGA

Lommel SK weet na 15 op 15 weer wat verliezen is: “Te veel jongens niet op niveau”

Lommel SK kon in Roeselare geen vervolg breien aan de 15 op 15 in 2022. Het elftal van Steve Bould ging met 2-1 onderuit tegen Club NXT. “We hebben genoeg kansen gehad, alleen haalde niet iedereen zijn niveau van voor de winterstop”, zocht Robin Henkens naar een verklaring.

Sven Claes

De eerste nederlaag van 2023 is al meteen een feit. Een zesde Lommelse zege op rij kwam er dus niet. “Dit is een gemiste kans tegen een rechtstreekse concurrent”, vertelde een ontgoochelde Robin Henkens na afloop. “We hebben het onszelf moeilijker gemaakt om de Promotion Play-offs te bereiken. Bij een zege hadden we hen bijna zeker uit die strijd geduwd en nu blijven ze meestrijden. We moeten ons nu nog driemaal bewijzen. Het zal niet gemakkelijk worden.”

© BELGA

Assist openingsdoelpunt

Het eerste wapenfeit van de wedstrijd was nochtans een fraaie aanval via Anello en Martinez, maar de Costa Ricaan stuitte op een West-Vlaamse voet. Nadien zat alles tegen in één actie. Het eerste Brugse doelpunt van Hautekiet was een opeenstapeling van Lommels balverlies. Het laatste ongelukkige zetje kwam zowaar van Henkens zelf. De Brugse verdediger strafte het matige verdedigende spel genadeloos af. “Ik kwam slecht uit met mijn passen en ik raak de bal nog”, zuchtte de middenvelder. “Dat bleek de ideale één-twee te zijn voor het eerste doelpunt.”

© BELGA

Twee strafschopfases

In de tweede helft schreeuwde Lommel SK moord en brand voor handspel van Homma, maar de Nederlandse scheidsrechter Blank wuifde het protest weg. “We werden ook niet geholpen door twee scheidsrechterlijke beslissingen”, vulde Henkens aan. ”Er waren twee duidelijke strafschopfases in ons voordeel, maar we kregen niets. De scheidsrechter heeft de uitslag toch ook voor een gedeelte bepaald.”

Al stak de middenvelder daarna ook de hand in eigen boezem. “We waren niet scherp genoeg. Te veel jongens waren niet op niveau. Ik ben vooral boos op onszelf. We hebben dit laten gebeuren. We pakken nul op zes tegen Club NXT en dat hebben we in de eerste plaats aan ons zelf te danken.” Ook aan de uitvoering van het tactische plaatje op het middenveld is duidelijk nog schaafwerk. De handvol Lommelse supporters schreeuwden om een invalbeurt van Pierrot, maar Bould bleef ongehoorzaam. “We zijn op training iets nieuws aan het proberen bij het druk zetten, waardoor we met het middenveld een iets grotere ruimte moesten verdedigen. Er is nog werk aan”, gaf de Lommelse ancien grif toe.

© BELGA

Geen slotoffensief

Twee minuten na de strafschopfase werden de bezoekers helemaal uit verband gespeeld. Drie Brugse aanvallers tikten het leer te gemakkelijk rond in het Lommelse strafschopgebied en Sandra haalde de trekker over: 2-0. Groen-wit reageerde direct via een schot van Neven op de paal. De penseelstreek van Anello in de winkelhaak vanaf zo’n twintig meter bleek achteraf niet meer te zijn dan een prachtige voetnoot: 2-1.Voorin knelt nog steeds het schoentje. “Er zijn voldoende kansen geweest om doelpunten te maken, alleen haalde niet iedereen zijn niveau van voor de winterstop. We bleven hopen dat er iets uit de lucht viel. Een slotoffensief hebben we niet neergezet. Het leidde niet echt tot kansen of hete standjes. Het is spijtig dat je dat niet kan teweegbrengen. Voorin blijft het een moeilijk verhaal, maar verder wil ik daarin geen standpunt innemen”, besloot Henkens.

CLUB NXT: Shinton - Spijers, Ordonez, Hautekiet (’70’ De Roeve) - Sabbe, De Smet (83’ Pérez), Audoor, Talbi - Sandra, Vermant, Homma (62’ Servais).

LOMMEL SK: Ivezic - Neven, Amankwah, Wuytens, Monjonell - Thordarson (69’ Metinho), Vancsa, Henkens (84’ Kabongo) - Martinez, Kadiri (57’ Cauê), Anello.

DOELPUNTEN: 34’ Hautekiet 1-0, 63’ Sandra 2-0, 69’ Anello 2-1.

GELE KAARTEN: 38’ Hayen (protest), 85’ Monjonell (fout).

SCHEIDSRECHTER: Erwin Blank

TOESCHOUWERS: 300

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer