© EPA/Johann Groder

Bebloede Jos Verstappen opgepakt na ruzie in Roermond

De politie heeft zondagavond Jos Verstappen opgepakt na een ruzie in Roermond. De oud-Formule-1-coureur werd met verwondingen aan zijn gezicht meegenomen.

Agenten gingen ter plaatse na een melding van een grote ruzie bij een club aan De Weerd in Roermond.

alma

Ter plekke haalden zij de vechtersbazen uit elkaar en gaven ze het bevel dat iedereen de club moest verlaten. Eén iemand weigerde dat en dat was Jos Verstappen.

De politie hield hem daarop aan. Verstappen had op het moment van aanhouding een blauw oog en een snee in zijn gezicht, volgens de politie.

Nacht in cel?

Verstappen wordt zondagavond nog verhoord, de woordvoerder van de politie verwacht dat hij de nacht vervolgens niet in de cel hoeft door te brengen, maar dat hij weer naar huis mag.

Het is niet voor het eerst dat Jos Verstappen in opspraak komt. Vorig jaar nog was er een incident met zijn vader Frans Verstappen. Die beweerde geslagen te zijn door Jos, maar nam die woorden later terug. Ook trok hij toen zijn aangifte tegen zijn zoon in.

Strafbare feiten

Het Openbaar Ministerie besloot daarop de zaak voorwaardelijk te seponeren, maar wel met voorwaarde dat Verstappen de komende twee jaar geen strafbare feiten zou plegen. Als Jos Verstappen in de twee jaar daarna geen strafbare feiten pleegt zou hij niet vervolgd worden in de zaak. Wat deze nieuwe aanhouding voor die zaak betekent, is op dit moment nog niet bekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer