Senaatsvoorzitter Stephanie D'Hose.  Foto Vincent Duterne / Photonews
Volledig scherm
PREMIUM
Senaatsvoorzitter Stephanie D'Hose. Foto Vincent Duterne / Photonews © vincent duterne/photo news

INTERVIEW. Stephanie D’Hose, coming lady van Open Vld: “Ik vind het echt van belang om het profitariaat aan te pakken, werken moet meer lonen”

Hoe kijkt de coming lady van de liberalen Stephanie D’Hose naar het ontslag van partijgenote Eva De Bleeker? “Het was onvermijdelijk.” De politiek? “Het gaat te vaak over wie de grootste ballen heeft.” En over mannen gesproken: “Ja, er is nog veel paternalisme in de politiek, ook in mijn partij. Een minister wilde ooit dat ik de potloodtest doorstond voor ik op zijn kabinet kwam werken.”

36 reacties

  • brecht Cansse

    2 maanden geleden
    Is het ook niet profiteren om voorzitster te worden van de senaat, die jouw en andere partijen al jaren theoretisch willen afschaffen, dan 4 jaar je "ambt" uit te oefenen en pas het laatste jaar iets actiever uitkomen over het effectieve afschaffen? Waarom begin je er niet onmiddelijk aan als jij en je partij dat willen? Waarom eerst 4 jaar profiteren van het mooie loonbriefje met 0,0 werk?
  • eli bosch

    1 jaar geleden
    Tot hier toe alleen nog maar het proletariaat aangepakt!
  • DIRK VAN DESSEL

    1 jaar geleden
    Begin al eens op het profitariaat aan te pakken binnen de eigen partij, de nog nauwelijks "open" VLD" ; minder dan 10% in de kiesintentie peiling van vorige maand.
  • San Pauwels

    1 jaar geleden
    Christophe Heyndrickx: Er is sprake van recessie. Als er een terugval is van de economische activiteit, betekent dit weinig goeds voor de werkgelegenheid. Consumenten zijn prijsbewuster en consumeren minder. Als resultaat gaan de bedrijven minder mensen aanwerven. Bedrijven die het minder goed doen, worden overgenomen of gaan failliet. Wie zijn of haar job kan behouden (en de rijken) hebben baat bij deze toestand.
  • Wilfried Vanden Berg

    1 jaar geleden
    De opvolgster van Kawakiwi ? Goe bezig OVLD . Goe bezig .