VS adviseert Oekraïne te wachten met nieuw offensief: “Quasi onmogelijk om alle Russische troepen tegen het einde van dit jaar te verdrijven”

Oekraïne kan beter wachten met een groot offensief tegen Russische troepen totdat alle nieuwe wapens zijn geleverd en de militairen voldoende zijn getraind, dat adviseren Amerikaanse functionarissen. Volgens de Amerikaanse stafchef Mark Milley moeten de nieuwe wapenleveringen Oekraïne in staat stellen om "in het offensief” te gaan, maar is het bijna onmogelijk om alle troepen tegen het einde van dit jaar uit de bezette gebieden te verdrijven.

19 reacties

  • Alfons Vanacker

    1 jaar geleden
    Bij aanvang van de oorlog had Oekraïne duizende tanks. Nu zal enkele honderden het verschil maken. Maak dat iemand anders wijs.
  • Katia Mistianes

    1 jaar geleden
    Strategisch entertainment, en deze keer niet enkel voor generaals, maar ook voor het grote publiek. En dat we het smaken! Als gretige gamers zijn we volop bezig met deze aanstekelijke Stratego: en iedereen moet meedoen, hoor. Ook Duitsland: vergeet WOII. O ja, WOII zijn we sowieso vergeten. Misschien is een oorlog op tijd en stond gewoon nodig? (Heb ik eens gelezen)
  • eli bosch

    1 jaar geleden
    Ondanks steun van de VS en de EU kunnen ze het nu nog niet. Ik zou ze nog wat meer wapens leveren en ook ganse troepen zodat het oorlogske nog wat in stand kan gehouden worden. Stop deze waanzin. Stop met Oekraïne te steunen zodat Zelensky eindelijk beseft dat enige oplossing is rond de tafel gaan zitten.
  • Stephan Van Hende

    1 jaar geleden
    En daar gaan de VS weer, een zoveelste oorlog uitvechten op andermans grondgebied en zij zitten rustig de dollars te tellen van de leveringen van de wapenindustrie.
  • Geens Rik

    1 jaar geleden
    VS wil niet liever dan dat deze oorlog blijft duren. Wapen industrie is te belangrijk voor VS.